אז בתור מישהו שישב וחיפש בנרות טיפת מידע על המיונים האלו ומה עושים שם החלטתי לכתוב קצת על המיונים ... המיונים מתחלקים לכחמישה שלבים
1. שלב האיתור.. ביסל"ט אוהב לאתר את המפקדים שלו ולא לקבל בקשות לקורס פו"ח המפקד הישיר שלך יאתר אותך שזה בעצם החלק הקשה ביותר!!! אם הגעת לפה אתה כבר בנקודת פתיחה מעולה.. אם לא תמיד אפשר לבקש.. תהיה חנת"ר לשבוע ותמלא איזה טופס לא מעניין..
2. שלב המפקד גף. לאחר שאיתאו אותך והיית שבוע חנת"ר עכשיו מעלים אותך למפקד גף. למה? כובע..
הוא סתם מדבר איתך על הטופס (הלא מעניין ההוא) שאתה ממלא בתחילת הדרך
רוב האנשים לא ייפלו בשלב הזה.. מפקדי הגפים הם חלה ואין מה להלחץ מהם
3. מיונים רשמיים (החלק שבו רוב האנשים נופלים). מגיעום מספר אנשים לפעמים יחלקו אתכם לשתי קבוצות ולפעמים לא.. מתחילים במעין שאלון בכתב יד על מנת לבדוק עקביות גם לשאלון ה300 המתקרב אליכם..
שאלון 300 שאלון אישיות הבא לבדוק עקביות כלומר: יכולים לשאול את אותה שאלה כמה פעמים בנוסח שונה (300 פעם...) חח קצת א בסורד שבשאלון יש רק 240 שאלות..
האם החדר שלי מסודר (אתם תצטרכו לסמן כמה זה נכון לגביי מ1 עד 7 )
האם יש לי בלגן בחדר
האם אני מעריך אומנות..
הם הייתי הולך למוזיאון אומנות
ובלה בלה בלה
אחרי שאלון ה 300 לוקחים את כל הקבוצה לחדר עם קצינת המיון ופסיכולוגית ואתם תבחנו על דינמיקה קבוצתית כמו דיונים וכד" לדוג":
על העולם נופלת פצצה ובמקלט משוכלל ישנם 10 אנשים המזון שבו מספיק רק ל 7 עליכם להןציא 3 אנשים מהמקלט (כן חייבים)
חייט
אישתו של החייט והיא בהריון
תינוק
זמרת כבת 40
ביתה של הזמרת תלמידת תיכון
מדען
שוטר חמוש
ספורטאי מצטיין
ועוד שניים שאני לא זוכר
אנחנו הוצאנו את התינוק כי לדאוג לו כרגע זו בעיה
את הזמרת כי היא לא פוריה ואת הספורטאי כי הוא לא מועיל
קיצר התעסקנו בזה שיהיו כמה שיותר בנות כדי םגרום לרבייה מהירה בלה בלה בלה
עוד שאלה היא:
כל הנוכחים בחדר אחים דוקה שלכם נפטרה והורישה לכם סכום כסף משוגע אתם תקבלו א. הכסף רק אם תפתחו עסק שהוא גם רווחי וגם תורם לקהילה..
עלו רעיונות כמו מפעל שהעובדים שלו הם בעלי מוגבלויות וכאלה
יבקשו מכם לבנות הרצאה בת שתי רקות על אחד משני נושאים שייתנו לכם כמו עונש מוות ועוד דברים הזויים
עוד כמה מבחנים שבאים לבדוק עקביות ולהילטון... הכי חשוב לבוא בטוחים אבל לא יותר מידי לעמוד על שלכם ולוותר כשצריך
4 פלאש- לא יודע למה קוראים לזה ככה (חלק מהאנדים עושים את הפלאש לפני המיונים מסיבות כאלה ואחרות) בעצם תתבקשו להכין שיעור על נושא מסויים שיעור בן 10 דק תןילה תציגו את עצמכם ואחר כך תציגו את השיעור חלק מהאנדים נעצרים עוד לפני השיעור (זה לא סימן טוב ולא רע ... סתם מלחיץ ) שוב.. ביטחון ביטחון ביטחון!!!!
והשלב האירון מפקד ביסלט סתם שיחה שגרתית עם מפקד תתעלמו מהפלאפלים זה סתם מלחיץ לחשוב על זה שהוא עוד שניה רמטכל (הגזמתי) קיצר הוא חושב ש וא יודע לגלות מי מתאים ומי לא ומי שלדעתו לא מתאים לא יעבור.. גם אם את כל השלבים הואה עבר הכי טוב שיש לא תעבור לו טוב בעין לא תכנס לפו"ח בכללי זה כמעט לא קורה וזה גם עובד ההפך אם עברת את הפלאש ואז את המיונים ובמיונים לא עברת בכל זאת תגיע למפקד היחידה והוא גם יכול להתלהב ממך ממש ולהפוך את הקערה!!
סוימתם? עברתם?? ברוכים הבאים לקורס פו"ש !!!!!!!!