שביזות יום א' נמשכת כל השבוע?! בואו לספר על החיים בירוק: החבר'ה, המפקדים, הת"ש, התפקידים, הבדיחות והסיפורים ובקיצור כל מה שאתם עוברים. מעוניינים לזכות בפרס שווה במיוחד? כל שעליכם לעשות הוא להעלות לפורום שאלה מקורית למדור "חוזרים עם תשובה" של שבועון צה"ל "במחנה". אם תהיו יצירתיים מספיק - הפרס בדרך אליכם!
|
|
|
|
לעבור בין יחידות
|
nir123456000211
|
2/5/2013 3:24:00 PM
|
|
|
שלום אח שלי משרת באגוז רציתי לשאול אם אפשר לעבור מאגוז ליחידות כמו :669,שלדג,ושייטת תודה
|
|
לעבור בין יחידות
|
nir123456000211
|
2/5/2013 3:18:00 PM
|
|
|
שלום אח שלי משרת באגוז רציתי לשאול אם אפשר לעבור מאגוז ליחידות כמו :669,שלדג,ושייטת תודה
|
|
אני בגמלים
|
barchichaov
|
1/30/2013 10:32:00 AM
|
|
|
אמול הייתי אצל רופא עור והוא הביא לי גמלים עד יום ראשון,הצבא רוצה שאני יחזור כי אני צריך להישפט,יש להם זכות להחזיר אותי בשביל משפט?זה כבר פעם שלישית שהגדוד שלי עושה לי את זה! רציתי לדעת אם זה חוקי ועוד שבכלל לא בטוח שאני יראה רופא שאני יחזור,וגם יבקשו ממני לעשות הכל כרגיל כאילו אני חייל בריא עכשיו,אם מישו יודע אם זה חוקי אני מממש אשמח לדעת!
|
|
חייל ? שוטר ? איש ביטחון ?
|
alex_manashirov
|
1/29/2013 3:38:00 PM
|
|
|
חייל ? שוטר ? איש ביטחון ? , או שבכללי חובב של ציוד טקטי ולחימה ... טקטיקל זון מציע לך הזדמנות שאסור לפספס ! ! ! אנו מזמינים את כל המעוניין באשר הוא : חיילים , שוטרים , אנשי כוחות הביטחון , חברות אבטחה בעלי רישיון ארגוני , וכו"... להנות ממבצעים חסרי תקדים . אצלנו בטקטיקל זון מאמינים כי מוצר איכותי ושירות טוב יכולים לבוא ביחד עם מחיר אטרקטיבי מבלי שהלקוח יצטרך להתפשר על שום דבר. אז הנך מוזמן להגיע אלינו לחנות או להיכנס לאתר שלנו ולרכוש ממגוון המוצרים במחירים המשתלמים ביותר , בנוסף יש בונוס ! תקבל 10% הנחה באתר על כל רכישה ! להיות תמיד מוכן , זה מתחיל מכאן ! www.tzz.co.il בברכה, צוות טקטיקל זון
|
|
הת"ש 7
|
eladkobi
|
1/27/2013 7:36:00 PM
|
|
|
שלום לכולם אז הסיפור כזה יש לי הת"ש 7 מסיבות כאלו ואחרות ואני נמצא בגדוד עכשיו המג"ד החליט לעשות שבת גדודית גיבוש אנערף... עכשיו השאלה שלי היא שאם אני לא רוצה הם יכולים להשאיר אותי בכוח? תודה!
|
|
מיוחדת לפני בגרות דחוף
|
harel7077
|
1/27/2013 2:12:00 PM
|
|
|
דיברתי עם המשקית חינוך שלי והיא אמרה שמגיע לי2 ימי מיוחדת ו2ימי חופש על חשבוני... ועכשיו המפקד שלי אמר אמר שלא מגיע לי את המיוחדת בגלל שיש שבת בין הימי חופש למיוחדת יש כזה דבר!הבגרות ביום שני..
|
|
קה"ס 50
|
shoomcloom
|
1/24/2013 10:17:00 PM
|
|
|
אני חייל כבר שנה עכשיו הייתי היום אצל קבן הוא נתן לי קה"ס 50 ואמר לי שהוא מצרף אותי למערך מקא"מ עכשיו מישהו יכול להסביר לי אם אני יכול לקבל קיצור של השירות?אם כן אז כמה? דבר שני האם יכולים לתת לי לסגור שבתות או שאסור לתת לי?
|
|
עיכוב דרגה
|
mikehawk696
|
1/17/2013 12:13:00 AM
|
|
|
שלום, המפקדת שלי מעכבת לי את דרגת הסמל ללא משפט או סיבה מפורטת, האם באפשרותה לעשות זאת? תודה.
|
|
מצב נפי של חברה ומעבר
|
bendavid222
|
1/16/2013 4:30:00 PM
|
|
|
שלום. אני חיילת בשרות הסדיר והיום קיבלתי טלפון מדאיג מחברה שלי. חברה שלי חיילת גם היא, תפקידה הוא חובשת. היא עושה את תפקידה בבסיס פתוח יומיות.היא התקשרה אלי בוכה ואמרה שהיא לא מסוגלת חהמשיך יותר במקום היא נמצאת בו ושהיא רוצה לפגוע בעצמה. קצת הסבר- הציבו אותה בבסיס רחוק מביתה. תחילה נתנו לה הגעה מאוחרת ולאחר מכן בטלו לה אותה, והיא צריכה להגיע כל יום לבסיס בשעה 7 בבוקר כלומר לצאת מהבית בחמש לקום ב-4. גם לי אישית זה נשמע מוגזם בטירוף. היא אמרה לי שהיא פנתה למפקד שלה וגם למפקד על המפקד והם קראו לה מפונקת ואמרו לה להתמודד. יש בה המון רצון לתרום, והיא נורא רוצה לעבור לבסיס אחר, קרוב לביתה. ויש כאלה. פשוט במקום שבו השתבצה נראה כי אין דרך לצאת ממנו. היא אמרה לי שכשביקשה לפנות לקב"ן אמרו לה שלא ניתן ורק לאחר שכנועים רבים אמרו שיקבעו לה תור (יש לצבא התחייבות לתת לחייל ללכת לקבן אם הוא במצוקה לא?) ובנוסף שאמרה שהיא רוצה לשלוח בקשה וטופס 55 לעבור אמרו לה שיגרסו את הבקשה ולא יתייחסו אליה. אני נורא רוצה לעזור לה היא נשמעת מיואשת ולא מפסיקה לבכות כבר תקופה ארוכה. יש דרך לעקוף את המפקדים שלה שלא מתייחסים אליה ופשוט מתעלמים ממנה לחלוטין? אולי לפנות לקצין העיר בבקשה לעזרה? שאמרתי לה שאני ינסה לעזור לה היא אמרה לי בבקשה, אם זה לא יצליח אני פשוט יפגע בעצמי, זאת האופציה האחרונה. ואני לא רוצה שהיא תפגע בעצמה, היא ילדה בריאה לגמרי ולפני שהצבא לא היו לה בעיות נפשיות והיא ילדה מלאה בשמחת חיים! בבקשה לעזרה תודה רבה!!!
|
|
מצב נפי של חברה ומעבר
|
bendavid222
|
1/16/2013 4:30:00 PM
|
|
|
שלום. אני חיילת בשרות הסדיר והיום קיבלתי טלפון מדאיג מחברה שלי. חברה שלי חיילת גם היא, תפקידה הוא חובשת. היא עושה את תפקידה בבסיס פתוח יומיות.היא התקשרה אלי בוכה ואמרה שהיא לא מסוגלת חהמשיך יותר במקום היא נמצאת בו ושהיא רוצה לפגוע בעצמה. קצת הסבר- הציבו אותה בבסיס רחוק מביתה. תחילה נתנו לה הגעה מאוחרת ולאחר מכן בטלו לה אותה, והיא צריכה להגיע כל יום לבסיס בשעה 7 בבוקר כלומר לצאת מהבית בחמש לקום ב-4. גם לי אישית זה נשמע מוגזם בטירוף. היא אמרה לי שהיא פנתה למפקד שלה וגם למפקד על המפקד והם קראו לה מפונקת ואמרו לה להתמודד. יש בה המון רצון לתרום, והיא נורא רוצה לעבור לבסיס אחר, קרוב לביתה. ויש כאלה. פשוט במקום שבו השתבצה נראה כי אין דרך לצאת ממנו. היא אמרה לי שכשביקשה לפנות לקב"ן אמרו לה שלא ניתן ורק לאחר שכנועים רבים אמרו שיקבעו לה תור (יש לצבא התחייבות לתת לחייל ללכת לקבן אם הוא במצוקה לא?) ובנוסף שאמרה שהיא רוצה לשלוח בקשה וטופס 55 לעבור אמרו לה שיגרסו את הבקשה ולא יתייחסו אליה. אני נורא רוצה לעזור לה היא נשמעת מיואשת ולא מפסיקה לבכות כבר תקופה ארוכה. יש דרך לעקוף את המפקדים שלה שלא מתייחסים אליה ופשוט מתעלמים ממנה לחלוטין? אולי לפנות לקצין העיר בבקשה לעזרה? שאמרתי לה שאני ינסה לעזור לה היא אמרה לי בבקשה, אם זה לא יצליח אני פשוט יפגע בעצמי, זאת האופציה האחרונה. ואני לא רוצה שהיא תפגע בעצמה, היא ילדה בריאה לגמרי ולפני שהצבא לא היו לה בעיות נפשיות והיא ילדה מלאה בשמחת חיים! בבקשה לעזרה תודה רבה!!!
|
|
חייל נשוי
|
tiger123451
|
1/12/2013 3:39:00 PM
|
|
|
אני חייל שיש לי ילדה בת חודשיים ואני מתחתן בעוד חודש מה מגיע לי כשאני.מתחתן כמה כסף.איזה תש אולי פטורים
|
|
איך מגיעים לחוליה הפסיכוטכנית בתל השומר ? דחוף!
|
roni367
|
1/7/2013 5:14:00 PM
|
|
|
אני סדירניקית שרוצה כבר הרבה זמן לעבור לקרבי וסוף סוף קיבלתי אישור מהבהד, מהפיקוד שלי , ומהבקום אבל מה צריך לעשות מבחנים ... אמרו לי להגיע לתל השומר למקום הזה אבל אין לי מושג איך מגיעים אליו .. מישהו יודע אם זה בבקום ? מישהו היה שם פעם ? אשמח לעזרה :)
|
|
ההרשמה החלה
|
מיכל
|
12/25/2012 3:38:00 PM
|
|
|
המכללה האקדמית להנדסה בי-ם פותחת את עונת ההרשמה, ואתם מוזמנים להתרשם ממגוון מסלולי הלימוד, ולהתחיל לסלול לעצמכם את הדרך לקריירה מקצועית. כמו כן, חיילים משוחררים זכאים לשנת לימודים חינם כחלק מחוק קליטת חיילים משוחררים. אז שיהיה בהצלחה, ונתראה בקמפוס. מיכל.
|
|
דחוף דחוף!!! ירידה לגוב באמצע מסלול
|
rozilyoe
|
12/20/2012 4:51:00 PM
|
|
|
אני משרת בשירות קרבי שמונה חודשים,אני אחרי הכשרה אבל לפני סוף מסלול. אני כבר מוכשר רובאי 05 ,,רציתי לדעת אם במקרה וארד לג"וב האם הרובאי ישאר לי או שרק אם אני מסיים מסלול?אני שואל את זה לגבי עבודת שדורשות רובאי 05 ,האם אני נחשב רובאי לוחם או רק כשאסיים מסלול?ואיפה זה כתוב או אם מי אפשר לברר את זה? חייב תשובה בדחיפות!!!
|
|
כן אתה מוכשר וזה נשאר
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))131496
כן אתה מוכשר וזה נשאר
|
v4dik007
|
21/12/2012
|
|
כן אתה מוכשר 05 לא יודע איפה זה כתוב אבל זה שאתה מוכשר 05 זה 100% אני אומר לך ולא פוסלים לך כלום! אחרי מסלול זה כבר 07. תשאל בשלישות.
|
|
פסלו לי תמקצוע האם אני מקבל קיצור שרות?
|
v4dik007
|
12/21/2012 11:13:00 PM
|
|
|
האם אני מקבל קיצור שרות של 45 יום כמו כל החיל כללי שהיו מלכתחילה? תודה!
|
|
מה עושים ברגילה בחורף?
|
ברכה
|
12/21/2012 10:37:00 AM
|
|
|
לפניי יומיים הודיעו לי שיש לי שבוע הבא רגילה, אין לי כמעט חברות שלא בצבא עכשיו או במסגרות אחרות. התכנון הראשוני שלי היה לנדוד בצפון בחיפה ובעוד מקומות עם גיטרה ולנגן ברחובות להרוויח קצת כסף ולהתנסות ;) אבל מזג האוויר קלקל לי הכל. אז אם יש לכם רעיונות מגניבים על מקומות שאפשר לראות או משהו שקשור לרעיון הקודם שלי אני ממש אשמח! תודה וחורף נעים שיהיה לנו.
|
|
דחוף דחוף!!! ירידה לגוב באמצע מסלול
|
rozilyoe
|
12/20/2012 4:52:00 PM
|
|
|
אני משרת בשירות קרבי שמונה חודשים,אני אחרי הכשרה אבל לפני סוף מסלול. אני כבר מוכשר רובאי 05 ,,רציתי לדעת אם במקרה וארד לג"וב האם הרובאי ישאר לי או שרק אם אני מסיים מסלול?אני שואל את זה לגבי עבודת שדורשות רובאי 05 ,האם אני נחשב רובאי לוחם או רק כשאסיים מסלול?ואיפה זה כתוב או אם מי אפשר לברר את זה? חייב תשובה בדחיפות!!!
|
|
קורס ברמנים
|
איתי טל
|
12/11/2012 4:15:00 PM
|
|
|
ברמנים לא רק עובדים. הם חוגגים ובגדול! 1000 ש"ח הנחה לנרשמים עכשיו וגם קורס התמחות במתנה.
|
|
בר מסטר
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))131475
בר מסטר
|
אמיר לוי
|
11/12/2012
|
|
בדקתי ולמי שמעוניין - בר מסטר נותנים את המחיר הכי טוב http://bit.ly/TNqpM7 - קישור קורס
|
|
קופת חולים
|
lifshits_tal
|
12/10/2012 7:15:00 PM
|
|
|
אני יוצאת לקורס קצינים בעוד חודש. רציתי לשאול האם יוציאו אותי מקופת חולים למרפאה צבאית או שעדיין אוכל להשתמש בכרטיס הקופה. תודה! :)
|
|
יום ד׳
|
nataliz1993
|
12/10/2012 12:41:00 PM
|
|
|
היי.. הסופ״ש לא הרגשתי טוב וביום ראשון קיבלתי ג׳ אחד היום בבוקר אבא שלי לא הרגיש טוב סבל מכאבים בחזה הרופאה המליצה ללכת לבית חולים וככה עשינו הודעתי למפקד שלי והוא אמר לי להגיע למשרד עד 11.. מה הנהלים במקרה של מחלת בן משפחה מקרבה ראשונה?
|
|
רגישות ללקטוז
|
mnawy
|
12/9/2012 2:30:00 PM
|
|
|
התגייסתי לפני כחודש, סיימתי טירונות והתחלתי קורס. אין התייחסות לרגישות שלי למרות שהורד לי פרופיל בגללה. ארוחות בוקר/ערב איני יכולה לאכול בחדר אוכל ואני מביאה אוכל מהבית, ניסיתי לפנות למשקית ת"ש אך ללא הועיל. מה עלי לעשות?
|
|
איך להגיע לרבן בזמן נפקדות,דחוף תודה
|
Haray13
|
12/9/2012 9:43:00 AM
|
|
|
|
|
שאלה בקשר לדוח מ"צ
|
gonib1500
|
10/21/2012 6:39:00 AM
|
|
|
מ.צ עצרה אותי והעירה לי על מכפלת במכנסיים וקליפס לשיער. היא לא אמרה לי שהיא שולחת דוח ולא נתנה לי דוח ביד - רק הסתכלה בחוגר והחזירה לי אותו. יכול להיות שהיא שלחה דוח גם בלי כל הנוהל של איפה להשפט וזה?
|
|
כנסי
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))131436
כנסי
|
מנאייק
|
01/12/2012
|
|
היא תפסה אותך על 2 עבירות קטנות. נהוג להעניק דו""ח רק מעל 3 עבירות קטנות (זה לא חובה, אני אישית אוהב להעניק דוחות כשיש 2 עבירות קטנות. לפעמים כשהחיילים עושים לנו בעיות כמו לא רוצה להוציא חוגר או מתחצף אנחנו פשוט רושמים את המספר האישי שלו ומעבירים דוח ליחידה שלו, בלי שהחייל מודיע למפקד שהוא קיבל דוח, רק כדי שהוא יענש יותר. במקרה שלך אם הראת חוגר ולא עשית בעיות אז כנראה שלא קיבלת דוח
|
|
שאלה
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))131452
שאלה
|
sushisushisushi777
|
07/12/2012
|
|
מה זאת אומרת דוח על מכפלת במכנסיים?
|
|
הופעה מרושלת - משפט
|
matiz
|
12/3/2012 9:43:00 AM
|
|
|
שלום !! בני סיים משרת של שמירה והיה בדרכו לרכב ובאותו זמן פתח את שלושת כפתורי חולצתו למזלו מפקד הבסיס עבר ורה אותו ויעלה אותו למשפט. ברצוני לציין כי זה משפט ראשון שלו בצבא האם יתכן כי יקבל ריתוק מכיוון שאמרו לו להכין תיק לשבועיים.
|
|
תשובה
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))131451
תשובה
|
sushisushisushi777
|
07/12/2012
|
|
הוא יכול לקבל ריתוק רק אחרי שעלה משפט. הם יכולים להביא לו תיק של שבועיים בתור רמז אבל עד שהוא לא יעלה משפט הוא לא קיבל ריתוק
|
|
שאלה
|
itayrraz
|
12/3/2012 2:52:00 PM
|
|
|
אבא שלי מתחתן ביום רביעי הבא ורציתי לדעת אם חייבים להוציא אותי ואם כן לכמה ימים? אני חייל בנחל בשירות סדיר בקרבי
|
|
תשובה
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))131450
תשובה
|
sushisushisushi777
|
07/12/2012
|
|
לאירוע משפחתי מדרגה ראשונה הצבא מחוייב להוציא אותך.
|
|
לוחמת +טופס 55
|
dana10207
|
12/5/2012 4:11:00 PM
|
|
|
היי התגייסתי ב25.7 בתור לוחמת מג"ב אחרי כשבועיים מסיבות כאלה ואחרות חתמתי ויתור כרגע שלחתי שני טפסי 55 על מנת לחזור ולהיות שוב לוחמת האם זה אפשרי? בלי פרוטקציות לחזור ולהיות לוחמת בכל חייל לא משנה איפה ואם יש אנשים שהצליחו ?
|
|
לוחמת לאחר חתימת ויתור
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))131449
לוחמת לאחר חתימת ויתור
|
sushisushisushi777
|
07/12/2012
|
|
היי, אם תתעקשי על זה מספיק ותעשי מלא בלאגנים אולי תצליחי לחזור.
|
|
אולי תוכלו לעזור לי
|
yam131
|
12/7/2012 10:00:00 AM
|
|
|
רציתי לדעת בדיוק אבל מה מקנה לי פרופיל 45 נפשי שלחו אותי ביום חמישי צו הצבה לאוגדה 98 מישו שמע על הבסיס הזה? ועוד שאלה כמה גימלים בערך אפשר למשוך על סערה הפוכה אם כבר קבעו לי ניתוח ?
|
|
לוחמת +טופס 55
|
dana10207
|
12/5/2012 4:10:00 PM
|
|
|
היי התגייסתי ב25.7 בתור לוחמת מג"ב אחרי כשבועיים מסיבות כאלה ואחרות חתמתי ויתור כרגע שלחתי שני טפסי 55 על מנת לחזור ולהיות שוב לוחמת האם זה אפשרי? בלי פרוטקציות לחזור ולהיות לוחמת בכל חייל לא משנה איפה ואם יש אנשים שהצליחו ?
|
|
פסילת מקצוע
|
סיון
|
12/2/2012 1:50:00 PM
|
|
|
אני כרגע חיילת בסדיר מזה שנה ו3 חודשים. משרתת בתפקיד מפיקת מולטימדיה. השאלה שלי האם מותר למפקד שלי לפסול לי מקצוע אחרי שנה ו3 חודשים באותו המקצוע ללא הרצון שלי?
|
|
שאלה חשובה
|
mor.inbar195
|
12/2/2012 11:33:00 AM
|
|
|
אני חיילןת שח"ם ולא מרוצה מהשירות ... אז חתמתי העברה, אבל בטופס עצמו ביקשתי לעבור תפקיד אחר במשטרה , ואם לא יהיה תקן אז שיחזירו אותי לצבא... המש"קית אמרה לי שהיא לא קיבלה תשובה אז ויתרתי לגמרי על המשטרה , וביקשתי לחזור לצבא! כתוב שיש לי זכות לחזור לצבא תוך שישה חודשים מרגע הגיוס... 1. זה מראגע הגיוס למשטרה או לצה"ל ? 2. במידה ואעבור איזה תפקידים ייתנו לי? 3. האם בכלל יש לי זכות לחזור?
|