שביזות יום א' נמשכת כל השבוע?! בואו לספר על החיים בירוק: החבר'ה, המפקדים, הת"ש, התפקידים, הבדיחות והסיפורים ובקיצור כל מה שאתם עוברים. מעוניינים לזכות בפרס שווה במיוחד? כל שעליכם לעשות הוא להעלות לפורום שאלה מקורית למדור "חוזרים עם תשובה" של שבועון צה"ל "במחנה". אם תהיו יצירתיים מספיק - הפרס בדרך אליכם!
|
|
|
|
שקמיסט
|
WHYIAM
|
2/7/2012 3:56:00 AM
|
|
|
מישהו יכול להגיד לי האם יש שקמיסטים שהם בבסיס פתוח יענו לא סגור? בצורה של יומיות שתחוזר כל יום לבית? מה השעות שלהם? האם הם עושים שמירות?תורנויות?מסדרים? מה התנאים שלהם? איך אפשר להשיג להיות שקמיסט? זה עוזר לי אם אני חייל מקא"ם? מה הפרופיל של שקמיסט? ניסיתי בעבר לבקש אבל האחראי עליי אמר לי אתה חלש מדי איך תתעסק עם כסף..כי באמת הייתי במצב נפשי רע..אבל הפרופיל שלי 64 נפשי עם סעיף וגם רפואי יש לי ת"ש 2 נפשי ויש בעיות בבית יש לי קה"ס 41..ככה לדעתכם יתנו לי להיות שקמיסט? כי עכשיו אני ש.ג 4 וחצי שעות ביום בלי שמירות מסדרים בלי כלום..התנאים שם לא רעים אבל נמאס לי לראות מיליון אנשים ביום ,משעמם לי ואין איתי מישהו להעביר איתו ת"זמן איך משיגים?שווה להשיג את זה?
|
|
עיכוב דרגה
|
itaiw15
|
2/4/2012 7:51:00 PM
|
|
|
טוב אז ככה התגייסתי לקרבי באוגוסט 2010, שלושה חודשים לפני שהייתי אמור לקבל סמל ( שנה וחודש בצבא) נכנסתי למעצר וקיבלתי עיכוב דרגה של שנה. מה שאומר שאת הסמל אני מקבל בשנתיים וחודש. עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם העיכוב תקף רק על הסמל ואת הסמר אני יקבל כרגיל בשנתיים וארבע או שגם את הסמר אני יקבל שנה מהסמל ( במקרה הזה לא יקבל כלל) ? תודה מראש לעוזרים :)
http://shmatul.net/sig_150180.gif
|
|
שינוי תפקיד למלואים
|
naty1212
|
2/3/2012 12:50:00 PM
|
|
|
אני משרת 2 ו4 אני בסדיר אני עברתי הסמכה של חשמ"ר 09 ואני ממש אבל ממש לא רוצה לעסוק בתפקיד גם אחרי שאני יסיים את הסדיר .. יש לי תעודות של מיקרסופט mcts ו mcitp ואני רוצה לעשות מלואים בתחום הזה השאלה זה אפשרי?? ועם כן מה צריך לעשות?
|
|
דרישת פרויקט סמ"ר בשביל הדרגה
|
saaron1991
|
2/2/2012 9:53:00 PM
|
|
|
שלום אני חייל סדיר לא קרבי ובקרוב צריך לקבל את דרגת סמ"ר.הסמג"ד המשועמם שלי הכניס עכשיו קטע שכל מי שמקבל סמ"ר צריך להגיש פרויקט סמ"ר-משהו תורם לפלוגה ולגדוד(או משהו מונפץ כזה).השאלה שלי אם זה חוקי בכלל,הרי יש רק מבחני שלב לסמל ואת המבחן שלי כבר עברתי ואני סמל.וסמ"ר זה כבר רק עם הפז"ם לא?
|
|
משרת בנ"מ - רוצה להיכנס לכלא בשביל לעוף מהיחידה
|
4play699
|
1/30/2012 3:01:00 PM
|
|
|
אני משרת בנ"מ בחיל האוויר - יחידה קרבית (עאלק). אני כרגע בנפקדות ואני מת לעוף משם לג"וב... הבנתי שאם נכנסים לכלא אני לא יכול לחזור להיות לוחם. הבעיה שבנ"מ הם בכוונה מביאים רק ריתוקים או מחבוש ככה שתוכל לחזור ליחידה. השאלה .. איך אני נכנס לכלא? מה מחייב אותם להביא לי כלא? רק לא להיסחף עם איומים בנשק ומכות לקצין... יום טובבב :]
|
|
מישהו נוסע להשבעה בשבטה ביום חמישי?
|
oriamir1
|
1/24/2012 5:08:00 PM
|
|
|
ביום חמישי הקרוב-ה26-1 יש השבעה בשבטה לתותחנים נוב 11 וגם לקמ"דיות שהתגייסו בדצמבר... מישהו אולי נוסע ויוכל להגיד לי אם הוא נוסע ואולי יש לו מקום בשבילי ליסוע - אני דיי תקוע כרגע וזה לחוץ לי בכל זאת החברה.. טוב לי מאזור ירושלים אבל אני יכול להגיע גם למרכז - תא והסביבה.. תודה לכולם!!
|
|
איך יוצאים מקורס למג״ב??
|
Tuti2003
|
1/24/2012 9:01:00 AM
|
|
|
אני כרגע בקורס אבטחת מידע בחיל האויר. התפקיד ממש לא מתאים לי . לא מתאים לי לשבת במשרד כל יום ותכלס להיות פקידה טוחנת- אני הכי בחורה של ספורט אקשן ולפני הגיוס היו לי תכנונים על קרבי. אם אני הולכת עכשיו באמצע קורס ומבקשת מגב, זה קרבי לא? אז הם יהיו חייבים להוציא אותי? ואם לא אז לאיזה תפקידים הם יהיו חייבים להוציא?! הלפ לא בא לי להעביר שנתיים ככה!
|
|
מעבר מתעכב
|
itay10294
|
1/23/2012 9:00:00 PM
|
|
|
שלום אני בן 20 ואני משרת ביחידה עורפית מסויימת מזה שנה ו4 חודשים. בחודשים האחרונים אני התחלתי לבקש מעבר לתנאים מקלים יותר בגלל שרע לי בשיבוץ הנוכחי ובודד לי.אני לא עושה כלום רוב היום ואני נפקד ללא ידיעת המפקדים.רק כשהלכתי לקבן וקיבלתי מכתב שממליץ לשנות שיבוץ אז הם נזכרו להתייחס אליי.ולמרות זאת,על אף שהובטח לי שאני אעבור בתוך גג חודש עוברים חודשיים אוטוטו וזה לא נראה מתקדם למקום הזה...אני כבר לא יודע מה לעשות,אם לקבול אותם או להכנס לריתוק בכוונה...
|
|
קורס קצינים - ועדת חריגים
|
reutzeevi123
|
1/21/2012 3:01:00 PM
|
|
|
עשיתי קד"צ אלקטרוניקה בחיל האוויר בטכני בדצמבר-ינואר ואני מתגייסת ב9 לפבואר. אני מאוד רוצה להמשיך בקצונה אחרי הסדיר הקבא שלי 50 והדפר שלי גם 50. זה לא נתונים צבאיים של קצונה כמו ששמעתי, וצריך לעשות קורס קצינים. המפקדת שלי בקד"צ אמרה לי שבתחילת הסדיר שלי כבר להתחיל לשאול ולבקש ועדת חריגים בשבילי. אז רציתי לדעת מה המבדקים ומה עושים בועדת חריגים והאם באמת יש סיכוי שאני יעבור את הועדה ואתקבל לקורס קצינים ? תודה .
|
|
הקפצה , מבקשת תשובה לשאלתי ..
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130487
הקפצה , מבקשת תשובה לשאלתי ..
|
reutzeevi123
|
23/01/2012
|
|
|
|
ניתוח כתף 4-5 חודשים לפני שחרור
|
Erezh26
|
1/23/2012 12:32:00 PM
|
|
|
שלום שמי ארז, אני פרקתי בפעם הראשונה והשנייה כתף במהלך השירות הצבאי שלי, אורתופד מומחה כתף הפנה אותי לניתוח שיתקיים בחודשים מרץ - אפריל. חשוב להדגיש שהשיקום הוא כחודשיים וחצי. רציתי לדעת מה ההשלכות של הפרופיל 24 זמני שאני אקבל ,ואם אני ישוחרר מהצבא על רפואי או לא, אם כן מה יהיה כתוב לי תעודת שחרור, וכן האם אני יעשה מילואים כי אני מעוניין בכך?? אשמח אם תתנו לי את הפרטים המלאים בנושא, תודה ויום טןב.
|
|
שחרור לאחר שנה וחצי
|
דיכי-דיכי
|
1/16/2012 6:08:00 AM
|
|
|
שלום, כרגע אני משרת כשנה וחצי בצבא ואני נמצא במצוקה נפשית. רציתי לדעת אם אני משתחרר על פרופיל 21 אהיה זכאי לפיקדון ומענק לאחר שנה וחצי שירות שעשיתי או שצריך לעשות שירות לאומי. תודה ויום טוב
|
|
כן...
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130482
כן...
|
yael
|
23/01/2012
|
|
אתה תקבל מענק שיחרור על הזמן שעשית..
|
|
כן...
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130483
כן...
|
yael_g
|
23/01/2012
|
|
אתה תקבל מענק שיחרור על הזמן שעשית..
|
|
שינוי שיבוץ
|
Itaykorenn
|
1/16/2012 3:02:00 PM
|
|
|
|
|
מעבר תפקיד
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130453
מעבר תפקיד
|
Itaykorenn
|
16/01/2012
|
|
שלום אני כבר שנה וחודשים בצבא ובימים הקרובים יש לי קצין מיון עקב פליטה רפואית ויש לי םרופיל 45 רציתי לשאול אם אני יבקש מאבטח מתקנים אז יורידו לי שנה מהשירות גם אם אני יתחיל אחרי שנה וחודשים פזם
|
|
זכויות חיילות בשירות סדיר.
|
sapir_s4
|
1/2/2012 6:02:00 PM
|
|
|
רציתי לברר קצת יותר על החוק שמתיר לחיילת לראות רופאה ולא רופא. מישהו יודע משהו?
|
|
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130449
|
A.S
|
16/01/2012
|
|
את זכאית לראות רופאה במידה וזה קשור לבעיות נשיות (כמובן שאם כואב לך הראש רופא גבר יכול לטפל בך) ולנוכחות מלווה בזמן בדיקות פיזיות, נוסף על כך הרופא והרופאה לא יכולים לבצע בדיקות גניקולוגיות ורקטליות אלא רק בהפנייה לרופאה מומחה מחוץ לצבא (גם שם את זכאית לנוחכות מישהו בזמן בדיקה גופנית).
|
|
מש"ק קישור לכוחות הזרים
|
דודי
|
5/23/2006
|
|
|
שלום אם מישהו יודע מה הדרישות לתפקיד הזה ואם אני מיועד לכלל צהל"י איך אני מגיע אליו תודה.
|
|
מש"ק קישור לכוחות הזרים
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))10003
מש"ק קישור לכוחות הזרים
|
מנהלת הפורום
|
23/05/2006
|
|
קצת מידע שדגתי מהאתר על התפקיד פרופיל לבנים: 64 ומטה שיבוץ: בבסיסי צה"ל ברחבי הארץ. מה זה אומר? דיווח וקישור אירועי ביטחון שוטף של הכוחות הזרים (האו"ם, צבאות זרים וכוחות שמירת שלום) לצה"ל, תיאום בין אישים בכירים בצה"ל לבין בכירים מהאו"ם וכוחות אחרים. ליווי אנשי האו"ם לתצפיות וסיורים, תרגום מסמכים שונים בעל-פה ובכתב מעברית לאנגלית, העברת מידע מיידי באמצעי הקשר. מדובר בתפקיד של תיאום וקישור שיכול להיות מאוד מעניין ופורה. התחילו להתאמן על האנגלית שלכם... הכשרה: 4 שבועות. אפשרות יציאה להדרכה בקורס ההכשרה ו/או לקורס קצינים/ות כקציני/ות קישור לכוחות הזרים או קציני/ות קשרי חוץ. טירונות: 02 יציאות: בהתאם לבסיס השיבוץ איך מגיעים לזה? איתור קדם צבאי. דרושה שליטה בשפה זרה (ברמת שפת אם(. בירורים: 03-5697723 . שים לב שהאיתור הוא קדם צבאי, לכן אם כבר קיבלת צו לגיוס כלל צהלי ממליצה לך ליצור קשר עם לשכת הגיוס שלך ואולי יוכלו לבדוק שוב את הנתונים שלך ואולי אפילו לשלוח לך זימונים למיונים. (: שיהיה בהצלחה! שרון, מנהלת פורום סדיר ופורום משתחררים.
|
|
הטלפון מוטעה לדעתי
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130444
הטלפון מוטעה לדעתי
|
nomiklein
|
15/01/2012
|
|
התקשרתי ואמרו שזה טעות למי אני יכולה להגיע כדי לברר דרישות לתפקיד ומתי אקבל מיונים?
|
|
חופשת חתונה!
|
מאיה
|
1/14/2012 7:28:00 PM
|
|
|
אשמח לתגובות מקצינות/מש"קיות ת"ש או שלישים/ות.. אני עומדת לבוא בברית הנישואין בע"ה עוד חודשיים וקצת עם בחיר ליבי.. מהרגע שאני מצהירה על כך שחתונתי קרבה ובאה, יחד עם הוכחה לכך מהרבנות, מגיעה לי חופשה מיוחדת עד יום החתונה? כך זה הולך? או שיש הגבלה לימי החופשה שלפני החתונה? מצפה לתשובותיכם! שיהיה שבוע טוב לכולם ורק בשורות טובות!!!
|
|
שיבוץ לקורס
|
dvora
|
1/12/2012 9:49:00 AM
|
|
|
סיימתי טירונות 02 חיל האויר שיבצו אותי בלי ק. מיון לקש"ב טקטי - אני לא מעוניין בקורס . בנתיים רצו לספח אותי לחצור לחודש עד תחילת הקורס - לא לקחתי את הטופס. אני לא רוצה את הקורס מעונין בכבאות ויציאות שלש בוע שבו מה עושים?
|
|
מנוחה בבית היום
|
soferret
|
1/9/2012 8:52:00 PM
|
|
|
היי, הייתי היום אצל הרופאה והיא הביאה לי טופס שכתוב בו "מנוחה בבית היום" (כאילו, לא כתוב גימלים או משו כזה). אני הבנתי את זה בתור ללכת הביתה ולחזור מחר לבסיס, אבל המפקדת שלי אמרה לי שאני גם מחר לא צריכה לחזור לבסיס כי גימל תופס גם היום וגם מחר כי קיבלתי אותו אחרי 8 בבוקר. אבל אני עדיין לחוצה כי יש לי מחר איזה כנס והם ביקשו שאני אשלח להם את הטפסים מהרופאה- ולא כתוב שם גימלים.. אז זה נחשב עדיין גימל? בבקשה תענו לי מהר כי אני חייבת לדעת אם אני הולכת מחר או לא.. ולא בא לי שאני אשלח להם את הטפסים ויגידו לי שזה תקף רק להיום ולא למחר וישימו לי נפקדות או חרטא כזה.. טנקיו
|
|
הגעה לגלילות
|
Or.n447
|
1/9/2012 5:41:00 PM
|
|
|
אני צריכה להיות בבה״ד 15 יום ראשון. איך אני מגיעה לשם מהתחנה המרכזית החדשה ת״א? ד״א אני אהיה בתחנה רק בסביבות 10
|
|
ביקורת עם הפסיכיאטר הצבאי-מה הולך לקרות איתי?
|
Lironvin
|
1/9/2012 2:48:00 PM
|
|
|
את השירות הצבאי שלי לא התחלתי בטוב, התגייסתי באוקטובר, את החיול עברתי אבל מכיוון והייתי חולה מאוד באותו יום (40 מעלות חום למתעניינים), ככה שנשלחתי באותו יום הביתה ולמעשה מאותו רגע התחילה שרשרת של חודשיים של ייאוש בבקו"ם. כל יומיים הייתי מגיע לבקו"ם (מאילת יש לציין, אחרי נסיעה של 7 שעות) רק כדי לחזור לעיתים ב12 בלילה במקרה הטוב ובמקרה הרע 6 בבוקר יום למחרת. התחלתי טירונות אחרי חודשיים בבה"ד 7, והמצב לא היה טוב עוד יותר - המשמעת הייתה מוגזמת לחלוטין לטירונות 02 (ממה ששמעתי לפחות מחברים שהם בקרבי ושאלתי אותם, הם סיפרו לי שזה מוגזם ברמות), המחלקה שלי הייתה מפוצצת בערסים ובאנשים שעושים שכונה מכל דבר וגרמו לכל המחלקה לחטוף עונשים קולקטיבים על ימין ועל שמאל וסגל שלא באמת אכפת לו. המצב הנפשי שלי היה מדורדר גם ככה בגלל הבקו"ם, ובזמן הטירונות הייתי מגיע לבכי כל לילה וריבים עם ההורים שלי כך שלא הסכמתי לחזור הביתה בסוף שבוע הראשון מהטירונות והייתי אצל חבר, רק בשבוע השני חזרתי הביתה. ראיתי קב"ן יש לציין, שנתן הפניה לפסיכיאטר רק בסוף הטירונות. במהלך השבוע השלישי שבו היו אמורים להיות מטווחים, ההורים שלי לא הסכימו שאלך למטווחים מתוך חשש פגיעה בעצמי, מה שבהחלט התכוונתי לעשות עם הנשק. בעקבות כך ראיתי פסיכיאטר אזרחי לאחר הפניות מביקור רופא ובית חולים שהמליץ לשחרר אותי מצה"ל ושאבצע שירות לאומי. בעקבות כך, פספסתי את המטווחים ולמעשה לא הוכשרתי טירונות, כך שנאמר לי בפירוש שאני צריך לעשות טירונות חוזרת. בשבוע האחרון החליטו להתעלל בי עוד יותר והסגל החליט שאני אראה איך כולם הופכים למוסמכי טירונות ואני כמו מסכן יושב בצד וצריך לאכול את זה. מכיוון ואני לא רוצה את הסטיגמה של המשתמט לכל החיים ולהרגיש לוזר על כך שאפילו צבא אני לא מסוגל להשלים, ביקשתי מהפסיכיאטר הצבאי שראיתי בתאריך שנקבע לי כן לשרת אבל ידעתי שלא אוכל לשרוד במסגרת של קורס או טירונות, לכן ציינתי זאת. יש לציין אגב שאת הביקורת הוא רוצה לבצע בנוכחות ההורים שלי. לבנתיים אני בגימלים נפשיים עד ה17, כשביום חמישי אני צריך לחזור לבסיס כדי לקבל עוד גימלים. השאלה שלי היא מה הולך לקרות איתי בעצם? אני לא רוצה להשתחרר אבל אני יודע שאין סיכוי שאצליח לשרוד טירונות נוספת וקורס.
|
|
קורס צופר צמ״ה
|
Engelpoly1
|
1/9/2012 12:58:00 PM
|
|
|
שלום שמי עידן אני משרת במג״ב ומשתחרר במרץ הקרוב. שאלתי היא כזו: אני צריך לצאת לקורס ״צופר״ (צמ״ה) ואני מחפש מידע שיענה לי על מספר שאלות: 1 כמה זמן הקורס? 2 איזה הכשרות הוא נותן לי? 3 האם זה משפיע על המילואים ובמידה וכן איפה אני יעשה אותם? מג״ב או צה״ל ובאיזה תדירות אני הודה לכם הם תוכלו לענות על שאלותי בהקדם.
|
|
שחרור מוקדם מהצבא.
|
idok210
|
1/8/2012 2:06:00 PM
|
|
|
במידה וחיילת שירתה תקופה של שנה וחצי ולאחר השנה וחצי נישאה,ושוחררה מהצבא אם איזה הטבות זכויות או כל דבר היא מקבלת ואיזה תעודת שחרור היא מקבלת? תודה לעזורים.
|
|
האם יש תפקיד לבנים בהדרכת מורן בתותחנים
|
123345cat
|
1/7/2012 11:10:00 AM
|
|
|
כמו שיש את התפקיד - מדריכת מורן... האם יש גם מדריך מורן? או שזה תפקיד רק לבנות..? ובנוסף, חוץ מזה איזה עוד תפקידים יש ביחידת מורן שגכובניק יכול לעשות חוץ ממדריך?
|
|
פרופיל 45
|
pm_pm
|
12/27/2011 7:46:00 AM
|
|
|
שלום רציתי לדעת אני מתגייסת ביולי ויש לי פרופיל 45 על אסטמה קשה . איזה תפקידים אני יכולה לעסוק בצבא.
|
|
מצאת כשיר רפואית...
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130387
מצאת כשיר רפואית...
|
IK
|
06/01/2012
|
|
נמצאת כשירה רפואית לשירות ביטחון כשירות רפואית כפוטנציאל לשיבוץ בתפקידים שאינם לחימה כגון תפקידים טכניים, תומכי לחימה, קורסים ועוד.
|
|
מפעיל מכלול הגנת קרקע
|
noam366
|
1/6/2012 9:42:00 PM
|
|
|
אפשר בבקשה פרטים על התפקיד ? יציאות ?
|
|
שאלה דחופה בקשר יציאה לקצונה
|
Linoy
|
1/6/2012 11:34:00 AM
|
|
|
התגייסתי בספטמבר 11 להיות תצפיתנית ואני רוצה קצונה אבל לא בתפקיד הזה אלא קצונת יחש אז מישהו יודע מתי אני יכולה כבר לצאת לקצונה עם איזה פזם ומתי יש מיונים ?
|
|
לגבי צו סיפוח שקיבלתי בסוף הטירונות
|
shir_n_123
|
1/6/2012 10:27:00 AM
|
|
|
שלום , אתמול סיימתי טירונות וקיבלתי צו סיפוח שבו היה רשום " תיאום פעולות בשטחים " אני אמורה להגיע ביום ראשון 8.1.12 לקריה בתל אביב כדי לעבור ראיון . הייתי רוצה לדעת עוד פרטים , אם מישהו יודע מה זה בדיוק התפקיד ? אם אפשרי לעשות בו יומיות ? ואיפה הבסיסים הכי קרובים לאזור השרון בתפקיד זה ? למרות ששמעתי רק דברים רעים .. ואני לגמרי רוצה לצאת מימנו אבל הייתי רוצה לדעת עוד מכם .
|
|
שאלה .. תעזרו לי בבקשה אנשים !
|
gosha12
|
1/4/2012 12:29:00 AM
|
|
|
תגידו, אפשר לעלות חייל לשמירה בלי אישור מטווח ? יעני אני הייתי אמור לחדש אותו לפני חודש + - ולא חידשתי.
|
|
חופשה
|
avia
|
11/21/2011 1:02:00 AM
|
|
|
אימי נפטרה היום ,ביתי נמצאת בטירונות ואני רוצה שהיא תגיע להלוויה של סבתא שלה האם היא זכאית לחופשה ואיך ניתן להודיע למפקדים שלה , היות והם לא מעונינים לדבר איתי , עזרו לי בבקשה...
|
|
אז ככה
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130095
אז ככה
|
dana_t93
|
22/11/2011
|
|
יכול להיות שיש לה מפקדים שהם בני אדם, אבל הסיכויים נמוכים. ע"פ הצבא, הם מאמינים בשחרור רק אם זה מקרבה ראשונה- אמא,אבא,אח,אחות. לכן הם לא יתנו לה לצאת. משתתפת בצערכם!
|
|
אז ככה
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130096
אז ככה
|
dana_t93
|
22/11/2011
|
|
יכול להיות שיש לה מפקדים שהם בני אדם, אבל הסיכויים נמוכים. ע"פ הצבא, הם מאמינים בשחרור רק אם זה מקרבה ראשונה- אמא,אבא,אח,אחות. לכן הם לא יתנו לה לצאת. משתתפת בצערכם!
|
|
אז ככה
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130097
אז ככה
|
dana_t93
|
22/11/2011
|
|
|
|
חייבת לצאת לבית
sWTD:
Trim(rsChild("MsgId"))130326
חייבת לצאת לבית
|
dortnt2
|
01/01/2012
|
|
חובה להוציא חייל להלוויה מקרבה ראשונה או סבא\סבתא... אם לא הוציאו אותה היא יכולה לכבול את המפקדים... משתתף בצערכם
|
|
מ"כית
|
qazwsx22200
|
12/30/2011 9:21:00 PM
|
|
|
שלום אני כבר חייל אני משרתת בבתי המשפט ואני רוצה להיות מ"כית המפקדים שלי בסדיר חתמו לי ונתנו לי המלצה ואני עכשיו מחגה לאישור מהבקום ניראה לכם ישי לי סיכוי הפרופיל שלי הוא 97 רציתי לדעת עוד משהו מישהו יכול להגיד לי עם אני עושה קורס מ"כים אני יכולה להיות מ"כית גם בבסיס של תותחנים כי אני לא רוצה להיות בבסיס של כלל צהלי זה אפשרי לבקש בבקום שישבצו אותי בבסיס טירונים של של כלל צהלי? אני רוצה להיות מ"כית בתותחנים זה אפשר עם טופס 55 (שינוי שיבוץ)? עם כן אני אשמח שתגידו לי איך אפשר לעשות את זה עם מי אני יכולה לדבר תודה
|
|
חיל האוויר
|
nofar344
|
12/28/2011 3:28:00 PM
|
|
|
אני צריכה ללכת לקצין מיון בשדה דב ואני לא יודעת איזה תפקיד הכי טוב שיש בחייל הזה תעזרו לי תמליצו לי על תפקיד מעניין
|