מתי לטייל ?
העונות המומלצות ביותר לטיול בסין הן האביב (חודשים מרץ ואפריל) והסתיו (חודשים ספטמבר ואוקטובר). סין היא מדינה המתפרשת על שטח נרחב ביותר ועל כן, האקלים בה מגוון והטמפרטורות יכולות לנוע באופן קיצוני בין חום עז לקור עז. בחודשים שבין אפריל לספטמבר, ישנה תקופה המכונה 'העונה הרטובה' שבמהלכה יורדים גשמים רבים ויש חשש לסופות טייפון, בעיקר בדרום המדינה.
כשאריאל זילבר שר "יש מיליארד סינים שחיים ואני, מי אני, מה אני?" הוא ידע על מה הוא מדבר... אוכלוסיית סין מונה כיום למעלה ממיליארד איש ורבים מהם אוהבים לטייל במדינתם. לכן, המלצתי היא להשתדל להימנע, עד כמה שניתן, מטיול בחגים הסיניים ובראש השנה הסיני, או לחילופין, להשתקע באזור פחות מתוייר ולהישאר בו מספר ימים עד שתחלוף ה'סערה', שכן הטיול בחגים הופך לקשה יותר הן מבחינת השגת כרטיסי נסיעה והן מבחינת הצפיפות הרבה במקומות המתויירים.
ויזה לסין
ישראלים נדרשים להוציא ויזה לסין וזאת ניתן לעשות בשגרירות סין הממוקמת ברחוב בן יהודה 23 ת"א. תוכלו לבחור בין שתי אופציות- המתנה של 3 ימים עד להנפקת הויזה או, תשלום מעט גבוה יותר וקבלת הויזה עוד באותו יום (דבר אשר יחסוך מכם נסיעה נוספת אל השגרירות). ניתן להוציא ויזה שתאפשר לכם כניסה אחת או שתיים למדינה, אותן יש לממש תוך 3 חודשים, או כניסה רב פעמית לתקופה של ששה חודשים או שנה. מהי משמעות מספר הכניסות למדינה? מספר הכניסות הוא מה שקובע כמה פעמים תוכלו לצאת מגבולות סין ולחזור אליה חזרה. משמעות ה"מימוש" היא תוך כמה זמן, מהרגע בו הונפקה עבורכם הויזה, יש להיכנס לסין. את הויזה תוכלו להוציא לתקופת שהייה של 30 יום או 60 יום. המחירים כמובן משתנים בהתאם לסוג הויזה שתבחרו. אנו ביקשנו להוציא ויזה שמאפשרת כניסה אחת ושילמנו על כך 100 ש"ח, הנחנו שנקבל ויזה עם 30 ימי שהייה בסין (ונאריך אותה לאחר מכן), אך לשמחתנו, בלי שביקשנו או שילמנו סכום גבוה יותר, נתנו לנו ויזה ל 60 יום.
חיסונים לנסיעה
הנוסעים לסין יאלצו לעבור סדרת חיסונים לא קטנה. כמות וסוג החיסונים משתנים בהתאם לאזור אליו אתם נוסעים, תקופת הנסיעה ומשך השהות. לרוב, החיסונים שתקבלו יכללו צהבת A ו -B, טטנוס, טיפוס הבטן וקדחת המוח היפנית. באזורים מסוימים של סין (בעיקר בכפרים הנידחים בדרום) יש ליטול כדורים נגד מלריה, התייעצו בנוגע לכך עם רופא במרפאת מטיילים. טיפ חשוב שאני יכולה לתת מניסיוני הוא, שחשוב מאוד לתכנן את מועד תחילת קבלת החיסונים בהתאם למועד הנסיעה. יש להתחיל את קבלת החיסונים כחודשיים לפני מועד הנסיעה. החיסון של קדחת המוח היפנית לדוגמא הוא למעשה סדרה של 3 זריקות ויש להמתין בין זריקה לזריקה ובנוסף, לאחר הזריקה האחרונה בסדרה, צריכה להיות שהייה של 10 ימים בארץ טרם היציאה לחו"ל, כך שבחישוב פשוט ניתן לראות שלחיסון זה נדרשת תקופה של חודש וחצי על מנת להשלימו. את שאר החיסונים תוכלו לעשות במקביל.
כסף ועלויות
בנסיעה לסין מומלץ להצטייד בהמחאות נוסעים. את המחאות הנוסעים תוכל להמיר למזומן בסניפי Bank of China ואף בחלק ממלונות התיירים. כרטיסי אשראי הם צורת תשלום אשר נפוצה בערים הגדולות בלבד, והשימוש בהם באזורים אחרים מוגבל ביותר. לפני שאתם יוצאים אל אזור כפרי ומבודד, מומלץ להצטייד בכסף מזומן שיספיק לכם עד העיר הגדולה הבאה. סין היא יעד זול מאוד עבור המטייל הישראלי. תרמילאים יוכלו למצוא באזורים הכפריים הדרומיים מיטה ב 15 יואן ועד 35 יואן בערים. ארוחה תוכלו לאכול גם ב 5 יואן, אך בממוצע תוציאו 15-20 יואן על ארוחה טובה ומשביעה. בערים הגדולות, במידה ותרצו להשקיע קצת יותר בארוחות, תוכלו להתפרע ולהוציא גם סכומים 'מטורפים' של 50 יואן בכדי לאכול ארוחה משובחת במיוחד...
אין כל ספק כי ההוצאה המשמעותית ביותר בטיול בסין היא על תחבורה. המרחקים גדולים, הנסיעות ארוכות מאוד (יכולות להגיע גם ליום-יום וחצי של נסיעה) והעלויות בהתאם. נסיעה של 12-18 שעות יכולה לעלות בממוצע סכום של 100-250יואן, המחיר תלוי גם במחלקה בה תבחרו לנסוע. ישנם קרונות עם מושבים קשים (hard seat), קרונות עם מושבים רכים (soft seat), קרונות עם מיטות קשות (hard sleeper) המסודרות בתאים (התאים מופרדים באמצעות מחיצות וללא דלת) כאשר בכל תא 6 מיטות, 3 בכל צד (מסודרות בקומות), וקרונות עם מיטות רכות (soft sleeper) כאשר המיטות מסודרות בתאים פרטיים, 4 מיטות בתא- 2 זוגות של מיטות קומותיים בכל צד של התא.
המילון הוא ידידכם
חובה! חובה! ושוב - חובה! ככלל, הסינים אינם דוברי אנגלית, והדבר נכון לא רק לגבי הכפרים, ישנן גם ערים גדולות בהן לא תמצאו דוברי אנגלית. בעזרת מילון סיני-אנגלי-סיני תוכלו לתקשר מעט עם המקומיים ובמידה וניסיתם לבטא מילה בסינית עילגת ולא הבינו אתכם, תמיד תוכלו להצביע על המילה במילון. שמעתי פעם מישהו שאמר (ובצדק) שכאשר טייל באזור הכפרים הדרומיים הנידחים בסין, חש שאם המילון שלו היה אובד לו, הוא פשוט היה נשאר באותו כפר ולא מצליח לצאת ממנו לעולם.... במידה ואתם מטיילים בזוג, רצוי לדאוג למילון לכל אחד מבני הזוג.
מקח – בסין מקובל להתמקח כמעט על כל דבר. תוכלו להתמקח בכל חנות קטנה, דוכן רחוב ואף בחלק מהאכסניות והמלונות הקטנים (תלוי ברמת הארגון והרשמיות שלהם). אחד המשפטים השימושיים ביותר לשהותכם בסין יהיה - "דו שו צ´יין" (כמה זה עולה?), למדו כיצד לבטא שאלה זו בסינית (כך שיכולו להבין אתכם, שכן לסינים אינטונציה מיוחדת בדיבור), ולמדו גם את המספרים, בכדי שתוכל להבין מה עונים לכם בחזרה.. שימוש בסימני ידיים יעזור לכם רק עד הספרה 5, שכן ממנה והלאה הסימון הופך לשונה מהסימון המוכר לנו.
באדיבות אתר