שבוז חיילים
חיפוש
חיפוש חיפוש חיפוש
מתגייסים חיילים משוחררים סטודנטים דרושים פורומים מגזין לימודים
שבוז ראשי   >>  חיילים משתחררים   >>  עבודה לאחר השחרור
דוא"ל
סיסמא
שכחת סיסמא? כניסה
הרשמה לאתר תאפשר לך
לכתוב בפורומים, לראות מי
מתגייס איתך ועוד!
מענק שיחרור
פיקדון אישי
עבודה מועדפת
מס הכנסה
ביטוח בריאות
ביטוח לאומי
דמי אבטלה
הכשרה מקצועית
מלגות לימודים
לוח דרושים
הטיול לחו"ל
פסיכומטרי
הודעות אחרונות:
מתחילה ללמוד במכללה למינהל
למפעל מיזרונים דרוש מחסנאי
דרוש עובד לחברת מנעולנים בקנדה
מתלבט מה ללמוד
רילקס מערכות שינה - חנות מזרנים
השלמת הכנסה בשעות הערב
גנרל מכונות משרד בע"מ - מדפסת אפסון
נחשף: אילו מקצועות הכי הכי שווה ללמוד אחרי צבא
קורס פסיכומטרי 50% הנחה לחיילים משוחררים!
עבודה באירופה!
 לפורום


עבודה לאחר השחרור
כל המ שצריך לדעת על עבודה אחרי השחרור מצה"ל

באדיבות: "חבר הון אנושי"
עבודה לחיילים משוחררים
לקראת השחרור המתקרב, חיילים וחיילות רבים מציבים לעצמם מספר מטרות לתקופה שלאחר השירות הצבאי:
 
להרוויח כסף – גם כדי להגיע לעצמאות כלכלית וגם כדי לחסוך לטיול הגדול
 
להתכונן ולגשת למבחן הפסיכומטרי ו/או להשלים בגרויות
 
"למצוא את עצמם" ולגבש החלטות לגבי התוכניות לעתיד -  מה ללמוד, מה רוצים לעשות בחיים
 
את כל המטרות האלו רוצים רבים להגשים בתקופה קצרה יחסית ולכן השנה שלאחר השחרור היא שנה לחוצה ביותר, בדיוק בשלב שבו חווים גם את הלם האזרחות המוכר.
 
בחבר הון אנושי - חברת השמה בפריסה ארצית המתמחה בניהול קריירה - מספקים עצות חשובות לצעירים בתקופה זו ומציעים מורה נבוכים לחייל המשוחרר:

איך לשלב עבודה ו<"rel="notfollow">/font>/sr/310">פסיכומטרי? 

ישנן שתי טעויות נפוצות – האחת:  חיפוש עבודה לטווח ארוך בתחילת קורס ההכנה למבחן והשנייה -  חתימה על חוזה עם התחייבות למספר רב של משמרות. ברב המקרים לקראת המרתון צריך להוריד את כמות המשמרות וצעירים רבים מוצאים את עצמם מתפטרים בלית ברירה ומשלמים קנסות. אחרים בוחרים באפשרות אחרת: מחליטים מראש שאי אפשר לשלב בין השניים, בוחרים לא לעבוד בכלל בתקופת קורס ההכנה. ככה מפסידים שני דברים: 1. הכנסה קבועה - כסף בשוטף שלא נכנס. (וחשוב לזכור כי דווקא עכשיו יש יותר זמן אז גם מוציאים יותר כסף). 2. "נשארים במקום" מבחינה תעסוקתית – לא מתקדמים, לא צוברים ניסיון.
 
בחבר הון אנושי מציעים פתרון: עבודות זמניות. כדאי להירשם בחברות השמה גדולות, שלהן יש בדרך כלל מאגר גדול של משרות זמניות כמו למשל חבר TEMPS שהיא יחידת ההתמחות של חבר הון אנושי העוסקת בהשמה במשרות זמניות. איך עושים זאת? שולחים קו"ח ומגיעים לראיון בחברת ההשמה. מציינים בפני יועצת ההשמה באילו ימים בשבוע פנויים לעבוד ומהם הכישורים והיכולות האישיות. לאחר מכן בכל פעם שנפתחת משרה רלוונטית יוצרת חברת ההשמה קשר עם הפונים שעברו תהליך זה ומציעה להם את המשרה כולל תיאור מפורט של דרישות התפקיד וכמובן המשכורת המשולמת. בכל פעם ניתן להחליט מחדש האם לקחת את העבודה או לוותר כי לא מתאים, לא נוח וכדומה ומעדיפים ולחכות להצעה הבאה. היתרון הגדול הוא מרחב פעולה רחב ובעצם לא נדרשת כל התחייבות. חשוב להדגיש כי פנייה לחברת ההשמה אינה עולה כסף! והשירות לפונים ניתן חינם. פתרון זה מאפשר גם להרוויח כסף (גם אם לא סכום קבוע חודשי), גם לצבור ניסיון תעסוקתי אותו אפשר כמובן להזכיר בהמשך בקורות החיים ובעיקר – הזדמנות לפגוש ולהכיר אנשי מקצוע, לפתח קשרים וליצור הזדמנויות עבודה לתקופה שלאחר סיום קורס ההכנה.
 
רק בעבודה מועדפת ניתן לקבל מענק- ממש לא נכון!
 
בגלל הצורך בעובדים צעירים ואיכותיים, מעסיקים רבים פיתחו תכניות שונות של הטבות ומעניקים סכום דומה לסכום המענק לעובדים לאחר תקופת זמן דומה בתפקיד. בחברת ההשמה ידעו לספר לכם לאחר כמה זמן בתפקיד תהיו זכאים לקבל מענק זה וכן יספרו לכם בחברה על הטבות נוספות כגון טיולים, פעילויות, כרטיסי טיסה ועוד. כמובן שבעזרת יועצת ההשמה תוכלו גם לשמוע על ההטבות בחברות השונות ולהשוות בין התנאים שהן מציעות.
 
אז במה כדאי לעבוד?
 
 קודם כל חשוב לזכור כי היום קיימות אפשרויות עבודה מגוונות לצעירים וכל אחד יכול לבחור את העבודה שמתאימה לו – מבחינת הזמנים, הדרישות, הנאים, העניין והתוכניות לעתיד. לכל עבודה יש את היתרונות היחסיים שלה – אם במלצרות או במוקד שירות לקוחות. הדבר החשוב, אומרים בחבר הון אנושי, הוא לזכור כי בידכם היכולת לבחור. כדי לעשות זאת כדאי לקחת בחשבון את היתרונות שמציע מקום העבודה. כמו למשל היתרונות שבהשתלבות במוקדי שירות ומכירה:
 
 במוקדים אלו ההתחייבות היא לשנה - זהו גם משך הזמן הממוצע הנדרש כדי להרוויח מספיק כסף לטיול גדול וכך עם תום תקופת ההתחייבות ניתן לעזוב את המקום מבלי לעבור נוהל לא נעים של התפטרות ואפילו לשמור על האופציה לחזור ולהשתלב במקום לאחר החזרה לארץ.
 
סביבת עבודה צעירה- במוקדי השירות והלקוחות ריכוז גדול של חבר'ה צעירים מה שמבטיח סביבת עבודה נעימה ואפשרות להכיר חברים חדשים. מעבר לכיף היומיומי, היתרון החשוב הוא שחברות אלו הן "מכוונות צעירים" בתפיסתן ולכן יעניקו לעובדים הצעירים הטבות שמתאימות להם - במקום ביטוח שיניים לילדי העובדים (לחלוטין לא רלוונטי למי שרק השתחרר),  הנחות לחדרי כושר, ימי כיף, ברים, טיולים ועוד ועוד
 
 צבירת ניסיון – עבודה במוקדי מכירה ושירות לקוחות מאפשרת לצבור ניסיון מקצועי חשוב. בחבר הון אנושי מעניקים טיפ חשוב גם להמשך הקריירה: ניסיון מקצועי בשירות לקוחות הוא נכס לקורות החיים היום. כמעט בכל תפקיד ובכל תחום שאליו ממשיכים בתקופת הלימודים וכמובן שלאחריהם יתקבל הניסיון בעבודה במוקדים כאלו כיתרון חשוב בעיני המעסיקים. עבודה כזו מקנה יכולות חשובות והתנסויות כמו יחסי אנוש, עמידה ביעדים, הצבת מטרות והתמודדות בסביבת עבודה אינטנסיבית ודינאמית – והמעסיקים יודעים ומעריכים זאת.
 
אפשרויות קידום-  מוקדי שירות הלקוחות בחברות השונות הם מקומות בצמיחה והתפתחות מתמדת – וכחלק מכך כל הזמן נפתחות ומוצעות אפשרויות חדשות. במקומות הללו אפשר להתקדם עוד ועוד וכך להגיע לתקופת הלימודים כשבידכם כבר עבודה אטרקטיבית וכמובן יתרון של וותק בחברה. 
 
איך עוברים את המיון במרכזי ההערכה?
 
מקומות עבודה רבים היום מבקשים מהמועמדים לעבור יום מיונים במרכז הערכה. הרבה חוששים מאד ממרכזי הערכה – אבל אין כל סיבה, מרגיעים בחבר הון אנושי.  לא צריך כישרון מיוחד כדי לעבור את המיונים במרכזים אלו,  פשוט מומלץ לדעת לקראת מה הולכים. לפעמים אפשר אפילו להימנע מהתהליך או לעבור תהליך מקוצר. כיצד? בחלק מחברות ההשמה עוברים את רוב  תהליך המיון כבר בחברה עצמה וכך מגיעים למרכז ההערכה לתהליך מקוצר במיוחד בלבד שהוא כמובן גם הרבה פחות מלחיץ. יועצת ההשמה יכולה לעזור ולתת טיפים חשובים לפני יום המיונים במרכז – מה שכמובן עוזר להגיע רגועים ויודעים למה לצפות. מעבר לכך חשוב לזכור כי מרכזי המיון וההערכה אינם הכרח - חברות השמה יכולות לסייע בבחירת הצעות העבודה המתאימות ביותר לנתונים האישיים וכך למנוע תסכולים בניסיון לעבור מרכזי הערכה אימתניים.
 
הטיול לא רלוונטי לקורות חיים - לא נכון!
 
חסכתם כסף, נסעתם לטיול ארוך ועכשיו חזרתם ואתם מבקשים למצוא עבודה. הרבה טועים לחשוב שעדיף לא לציין כי טיילו בחו"ל בקורות חיים שהם מציגים. זו טעות מכיוון ומסמך קורות החיים צריך להיות מלא ומפורט מבחינה כרונולוגית. קורות חיים מפורטים ומלאים יותר ברורים ואמינים וכך אתם מגבירים את הסיכוי כי יפנו אליכם חזרה. הטיול לחו"ל הוא שלב מקובל ולגיטימי בעיקר כיום ואף מעסיק לא ירים גבה לאחר שיראה שטיילתם במזרח שנה לאחר הצבא. אבל שנה או שנים חסרות בקורות החיים דווקא יעוררו תמיהה ואפילו חשש וחשד כאילו מנסה המועמד להסתיר משהו בעברו. אז מה עושים? מציינים בפשטות "טיול" בציון פרק הזמן. אפשר גם לציין היכן טיילתם (מבלי להיכנס כמובן לפרטי פרטים) – מי יודע, אולי המראיין שמולכם טייל בדיוק באותו מקום וכך זה יעזור "לשבור את הקרח" בתחילת הראיון? טיפ נוסף וחשוב לרישום קורות חיים: לא לשכוח כי נהוג לכתוב קורות חיים בסדר כרונולוגי הפוך, כלומר מהתקופה הנוכחית ואחורה.  
 
קודם לומדים ורק אחר כך עושים קריירה - לא נכון!
 
הקריירה לא מתחילה רק לאחר שמקבלים את התואר. מעסיקים רבים בוחנים את יכולותיהם וניסיונם  של המועמדים, בעיקר בשנים הראשונות בעולם העבודה, כבר מהתפקיד בצבא, דרך העבודה שלאחר השחרור ובמקביל ללימודים – כבר שם הקריירה למעשה מתחילה. כך תגלו כי ישאלו על התפקיד בו שירתתם בצבא. השירות הצבאי, בעיני המעסיקים, יכול לתת אינדיקציה ליכולות של המועמד ולכן כדאי מאוד לציין בקורות חיים מה התפקיד הספציפי שמילאתם, קצת על התפקיד ומהותו וגם לציין באיזו יחידה ולא להסתפק בציון שם התפקיד הכללי - "לוחם" או "מש"קית", למשל. אם במהלך השירות עברתם קורסים שונים כמו שפות מחשב, מכונאות, הדרכה וכו' שיכולים לשרת אתכם גם באזרחות – חשוב שתציינו זאת. יש חשיבות גם למקום העבודה שלאחר השחרור מהצבא. למשל, יש חשיבות ומשמעות לוותק ולהתמדה -  אם למשל נשארתם זמן רב במקום עבודה אחד, תתפסו כבעלי בגרות ויציבות תעסוקתית וזה יכול להוות יתרון חשוב בראיונות העבודה. חשוב לדאוג לקבל, במידת האפשר (וותק מסייע בכך), המלצות מהמעסיקים – שיסייעו וישמשו אתכם בעתיד. 


לוח הדרושים של שבוז
            
שתף    
כתבות נוספות
הטבות במשכורת לחייל משוחרר
לוח דרושים
הדרכה במחנות קיץ בארה"ב
הקמת עסק חדש
כיצד לכתוב קורות חיים?
ראיון עבודה
1234
תגובה לכתבה  שלח לחבר  גרסת הדפסה 
שבוז הוא פורטל המיועד למתגייסים, חיילים וחיילים משוחררים. שבוז כולל מידע מעודכן ורלוונטי על צו ראשון. תפקידים, קורסים, מיונים, תאריכי גיוס, רשימת ציוד, טירונות, חיל השריון, חיל רגלים (חי"ר), חיל תותחנים, חיל הנדסה (הנדסה קרבית), חיל הים, חיל הרפואה, חיל האוויר, חיל החימוש, חיל שלישות, חיל החינוך, חיל המודיעין, מג"ב, גולני, אגוז, שלדג, סיירת מטכ"ל, 669, דובדבן, עוקץ, חובלים, קצין העיר, בית החייל, משכורת צבאית, חר"פ, גימלים, קצונה, הנחות לחיילים, עבודה מועדפת, פיקדון אישי, מענק שחרור, פסיכומטרי, בגרויות, כנס משתחררים ועוד.