תחקיר בטחוני - על מה ולמה?
בצבא הכול נשמע הרבה יותר מאיים, נראה הרבה יותר מפחיד ומרגיש הרבה פחות נוח. אבל למעשה, צבא הוא בסה"כ המיקרו של האזרחות: טונה של פוזה, שירי מוראל מטופשים והרבה זיעה. התחקיר הביטחוני הוא עוד אייטם מורט עצבים ומרתיע מבית היוצר של צה"ל. מטרת התחקיר הביטחוני היא לקבוע האם החייל מורשה להיחשף למסמכים מסווגים במהלך השירות הצבאי מבלי שיעביר את המידע לגורמים עוינים, לסוחרי סמים הקרובים לאזור המגורים ועוד אי אלו אנשים נפלאים בדרך. צריך לזכור שתחקיר בטחוני הוא בדיוק כמו ראיון עבודה, ויש לו את החוקים והכללים שלו. להלן מספר טיפים שיעזרו לכם להיכנס לקטע בראש טוב:
לבוש
תחקיר בטחוני ניתן לערוך גם לפני שהתגייסתם או בצעדיכם הראשונים בצבא, קצת אחרי הטירונות. אם מדובר באזרחות– הקפידו על לבוש נאות. אתם ממש לא חייבים להגיע עם חליפה מחויטת 3 חלקים או מראה מאיה בוסקילה. משהו מסודר, מגוהץ ומבושם יעשה את העבודה. אם כבר כפו עליכם את המדים, בואו מאורגנים ומדוגמים. רצוי כמובן להתקלח לפני. רצוי? מאסט!
גישה
בואו עם גישה בריאה וחיובית, תהיו נעימים ותקשורתיים. את האטיטיוד של "הרגע שתיתי חשיש ואני מזה לא בעניין של שאלות חודרניות, אלא אם כן בחורה עושה את זה" תשאירו בבית. אל תפזרו חיוכים מוגזמים ואל תצאו מגדרכם. תהיו אתם רק עם אקסטרה טאץ' חביב.
סבלנות
בצבא הכול זז מאוד מאוד מאוד מאוד לאט. תתרגלו לזה. כל דבר שעושים באזרחות, תוסיפו מינימום חצי שעה, מקסימום שבוע למימושו בצבא. יש סיכוי גדול שתגיע לתחקיר, ומש"קית בטחון שדה, שכנראה תהיה רגע לפני שחרור, גמורה ובלי מוטיבציה בשיט, תגיד לכם באפאטיות "שב ותמתין", אז תמתין. השתדלו להימנע מפוזת "מי את שתגידי לי להמתין? יא חתיכת '<*^**^". בסדר? תודה.
כנות
בכנות? כנות היא בהחלט הדרך המנצחת במקרה הזה. אומנם אני מסתכנת להישמע כמו השב"כ והמוסד גם יחד, אבל שווה להיצמד לאמת. אין צורך להגזים ולפרט שבגיל עשר עשית פיפי במיטה, או שאתה סובל משפיכה מוקדמת. אבל בכל העניינים החשובים, אל תחפפו, כי איכשהו זה מתגלה. אפילו אם זה שקר לבן שכאילו לא אמור לפגוע בכם, ברגע שיעלו על זה, ינסו לחטט שמא יש משהו עמוק יותר והשקר יהפוך לשחור במיוחד. לא חראם?
ניצול הדדי
בגדול, תחקיר בטחוני הוא סוג של תרפיה. אם כבר שואלים אתכם על סיפור חייכם, למה שלא תנצלו את זה לטובתכם? יש מצב שתצאו מהתחקיר עם תובנות חדשות על חייכם ועל הדרך גם תתקבלו לתפקיד שקיוויתם לו. נכון שהמראיין הוא זה שמוביל, אך נסו להפוך את השיחה הזו למשהו נעים עבורכם ותראו בזה התנסות נעימה שרק יכולה לקדם אתכם. ואם זה לא יעזור, אני יכולה להמליץ לכם על פסיכולוג מדהים.
לטיפים נוספים לקראת התחקיר הבטחוני - לחצו כאן