אחרי שמתן זמיר סיפר לכם על החתולים, הוא מרחיב על אנשי הצפרדע:
"שייטת 13" (יחידת הקומנדו הימית), היא אחת מיחידות העילית של צה"ל, ובנוסף אפשר להגיד בוודאות שמדובר באחת מיחידות הלוחמה הטובות בצבא ההגנה לישראל, ובעולם כולו.
כמו כן, שייטת 13 נושאת על דגלה את רמת הסיווג והסודיות הגבוהה, ומעטים האנשים אשר באמת יודעים מה עושים הלוחמים בשייטת 13. כמובן שמבצעיה, ברובם, אינם מפורסמים לציבור הרחב, וגם אם כן, אין יודעים מתי זו פעולה של הקומנדו הימי ומתי לא.
יחידת ה"שייטת 13" מתעטרת בלוחמים מן הסוג המשובח ביותר, מלח הארץ, כשמדברים על לוחמים בקומנדו הימי של צה"ל יודעים שמדובר באנשים החזקים, הבריאים, המוכשרים והאמיצים ביותר שקיימים במדינה, דבר שמוביל את היחידה להיות אחת מהיחידות הטובות בארץ ובעולם כולו.
בשיר "אנשי הדממה", של להקת חיל הים, אפשר ללמוד עוד קצת על אופי האנשים בקומנדו הימי, ועל רמת הסודיות והשקט שמאפיינים אותם:
"אנשי הצפרדע, אנשי הדממה/ איש לא ראה, איש לא שמע/ איש לא הבחין בקולות מלחמה/ האם היו פה אנשי הדממה?..."
ועכשיו, מה באמת הולך ביחידה, איך מגיעים אליה ומי יכול להתקבל?
קצת על היחידה, באופן כללי:
הקומנדו הימי, אנשי הצפרדע, אנשי הדממה. אחת היחידות הנועזות בצה"ל.
השייטת הוקמה עוד בתקופת המנדט הבריטי, בידי יוחאי בן נון.
לאחר הקמת המדינה- הפכה היחידה, שנקראה אז פלי"ם- פלוגות הים של הפלמ"ח- לקומנדו הימי של חיל הים. הם שייכים לחיל הים, ומיועדים לשמור על הגבולות הימיים ולבצע פעולות קומנדו במים זרים, אך כמו "כוח המחץ" בשעתו, הם פועלים בים, באוויר וביבשה, לרוב תחת מעטה חשאיות כבד.
השייטת לקחה חלק במבצעים רבים בתולדות המדינה, כמו מבצע "אביב נעורים" והפשיטה על האי גרין, שם קיבל סגן עמי איילון דאז (כיום חבר כנסת במפלגת העבודה), את עיטור הגבורה.
בלבנון ספגה השייטת מכה קשה עם האסון בו איבדה 12 לוחמים, אך התאוששה, ובאינתיפאדה חזרה להוביל את הלחימה בטרור, ויצאה קצת מהצללים עם לכידת אוניית הנשק הפלשתינית "קארין A", אך ברור כי זה טפח קטן מפעילותה.
איך מתקבלים ליחידה:
הקבלה ליחידה מתבצעת דרך מעבר יום סיירות ומיון לשייטת, במידה ותעברו אותו, תקראו ליום מיון בביתן חיל הים בתל השומר, שכולל הרבה מבחנים פסיכוטכניים. העוברים אותו יזומנו ליום בדיקות רפואיות סופר-מקיפות במר"י, המרכז לרפואה ימית בחיפה. מי שיימצא כשיר יזומן לגיבוש השייטת (4 ימים בבסיס היחידה בעתלית).
ניתן להצטרף גם בסיום כיתה י"א (ולאחר ביצוע המבדקים) לגדנ"ע צלילה, 13 ימים של הכנה לגיבוש בעתלית בקיץ.
** המסיימים גדנ"ע צלילה, זוכים "בכרטיס כניסה" ישיר אל גיבוש שייטת 13, ללא צורך במעבר יום סיירות.
ההכשרה לה זוכים הלוחמים ביחידה:
המסלול אורך 20 חודשים, ולדעת רבים הוא המפרך ביותר בצה"ל.
הוא כולל: טירונות חי"ר ואימון מתקדם בבא"ח (בסיס אימונים חילי) נח"ל (חצי שנה); קורס צניחה (3 שבועות); 3 חודשים של שלב מכין הכולל לוחמה ימית בסיסית, חבלה, פשיטה, צניחה לים ועוד; השלב הייעודי – כשנה בו מתמקצע כל צוות בתחומו (פשיטה, לחימה תת-ימית ולחימה על-ימית), כולל צלילה קרבית, לוט"ר (לוחמה בטרור), לוחמת גרילה ועוד.
ובסוף – כנפי העטלף על החזה. :]
היחידה מתאמנת מדי פעם גם עם יחידות מקבילות מצבאות זרים, כמו ה"Navy Seals" האמריקאיים, ומידי פעם גם מגיעים נציגים מיחידות מקבילות בעולם ללמוד מיחידת הפאר הישראלית.
מי יכול להתקבל לקומנדו הימי:
מי שמחזיק בפרופיל רפואי 97, ללא סעיפים פוסלים. עיוורון צבעים ומשקפיים (כל מספר!)- פוסלים.
כמו כן, דרוש קב"א גבוה. (52+)
פרטים נוספים:
חתימת חודשי קבע נוספים: חתימה על לפחות שנה וחצי קבע.
לבוש: מדי חיל הים, סיכת שייטת 13 (כנפי העטלף המפורסמים!), כנפי צניחה עם רקע שחור, כומתת חיל הים, תג חיל הים.
מידע נוסף: מדור צוות ים, ד.צ. 01010, צה"ל, טל. 03-7377777.
רוצים להכיר את מתן? כנסו ל- Bona