מאת: דליה פישבך
חיל המודיעין עורך את המיונים שלו בנפרד משאר החילות וכמה חודשים לפני כל השאר, לכן סביר להניח שאם תגיעו למיון הזה, זה יהיה המיון הראשון שלכם.
כשאני הגעתי למיון שלי, מצאתי הרבה דברים מוזרים שבמיונים הבאים כבר התרגלתי אליהם (כמו העובדה שיחד איתי התמיינו רק בנות וגם שהמיון התחיל באיחור של שעה וחצי).
לאחר המתנה ארוכה, הכניסו את כל הבנות לחדר ענק עם שולחנות ארוכים. על השולחנות היו מונחים דפים שהורו לנו לא להפוך.
לאחר שכל הבנות נכנסו לחדר החלו להראות לנו מצגות על חיל המודיעין ועל היחידה אלינו אנחנו מתמיינות. היתה חיילת שהסבירה לנו באופן כללי על היחידה (כמובן שלא את כל המידע יכלו להציג לנו, כיוון שמדובר ביחידה סודית). היא הסבירה שהמיון ביום הזה הוא רק מיון ראשון מסדרה רבה של מיונים שבסופם כל אחת תעבור תחקיר ביטחוני שיארך כשנה. רק הבנות שיעברו את כל התהליך יוכלו להתקבל לתפקיד, שהוא למעשה האזנה לחומרים מוקלטים ותרגום שלהם. מתוך מאות הבנות שהיו בחדר, רק כעשירית יתקבלו לתפקיד.
אחרי שהסתיימו ההסברים על היחידה, החלו המבחנים. טיפ מאוד חשוב: להגיע למיון הזה ערניים, כי המבחנים לא פשוטים ובעיקר מאוד ארוכים. בשלב הזה אף אחד לא ידבר אתכם אישית כדי להבין עד כמה אתם טובים, אז אתם צריכים להוציא את הכל על הדפים.
בין המבחנים שעברנו היה מבחן באנגלית (ברמה גבוהה), מבחן מהירות (שני טורים של סדרות מספרים וספרות וצריך לאתר את הסדרות שלא זהות), שאלון 300 המפורסם (300 שאלות אישיות, בהן הרבה שאלות שחוזרות על עצמן, כדי לראות שאתם סגורים על עצמכם ושלא תענו תשובות שונות לשאלות זהות), מבחן בעברית (עם כל מיני פתגמים שהיה צריך לתרגם) ועוד. לכל המבחנים, מלבד שאלון 300, היה זמן מוקצב (וממש לא הרבה ממנו).
באופן כללי, המבחנים היו ארוכים ולא פשוטים, אבל אם אתם אוהבים שפות- זה תפקיד מצויין ושווה לסבול קצת. חשוב לדעת שמיונים למודיעין יחסמו מיונים לתפקידים אחרים, לכן אם יש תפקיד בחיל אחר שאתם רוצים יותר מהתפקיד הזה, אתם יכולים לחתום על "טופס ויתור" (שאתם מוותרים על מיונים למודיעין) ואז כעבור כמה חודשים לקבל מיונים לתפקידים אחרים.
שיהיה בהצלחה וזכרו, שרק חלק קטן מהתמיינים עוברים את כל המיונים, ואם לא עברתם, זה בכלל לא נורא.