על מנת להגיע למיון לדובר צה"ל, עליכם לעבור קודם מיון כללי לאשכול דוברות ומידע.
בהנחה שעברתם את המיון הקודם, ובחרתם להמשיך להתמיין לדובר צה"ל, ודאי זימנו אתכם לראיון האישי.
כשמגיעים למיון מקבלים חוברת עבה של דפים שצריך למלא. מדובר בפרטים עליכם, על האחים וההורים שלכם (מומלץ להצטייד בפרטים עליהם,כמו מס' שנות לימוד, דרגה בצבא וכו'), על הישגיכם בב"ס, ישאלו גם על פעילויות תרבותית וחברתית, על עבר פלילי (אם יש), על נסיון קודם בכתיבה (אם כתבה,סיפור, ספר או שיר שלכם פורסמו), על נסיון קודם בתקשורת ולמעשה כמעט כל פרט עליכם. בסוף החוברת יבקשו גם לכתוב חיבור קצר ולהכיל בתוכו מספר מילים שניתנו לכם.
מי שסיים למלא את הפרטים על עצמו, עובר לעמוד בתור לראיון אישי.
בשלב הזה המתינו יחד איתי המון בנות לחוצות, שנורא רצו את התפקיד ומאוד פחדו לא לדעת משהו.
טיפ חשוב ביותר: אסור להילחץ! במהלך הראיון, בודקים לא רק את התשובות שלכם אלא גם את התגובות והתנהגות הגוף שלכם, אם תילחצו אתם עלולים לטעות עוד יותר ולהשאיר רושם רע.
כשקוראים לכם לראיון, אתם נכנסים לחדר ובו ישבו מולכם שניים- חייל וחיילת. כל אחד מהם ישאל שאלות בתורו. השאלות קשורות לאקטואליה, מה שקורה היום בחדשות, למלחמות ישראל האחרונות, לאנשים מפורסמים בפוליטיקה ובתקשורת וכו'. תזרמו, תהיו חופשיים ותדברו על כל מה שאתם חושבים לנכון, ואם זה יהיה מספיק הם יפסיקו אתכם ויעברו לשאלה הבאה.
באיזשהו שלב בראיון אחד המראיינים יעבור לשאול שאלות באנגלית. אם אתם לא מרגישים בטוחים מספיק, תגידו ותבקשו להמשיך בעברית. אם האנגלית שלכם בסדר, תענו על השאלות. גם השאלות באנגלית קשורות לאקטואליה ולתקשורת, ובעיקר לתדמית של ישראל בעיני אנשים בחו"ל.
וזהו בעיקרון, בסיום הראיון האישי תוכלו לחזור הביתה ולחכות לתשובות...
בהצלחה!