קוד במנילה: 7503
שיבוץ: על פי מקום המגורים באחד מ-3 גדודי ההובלה המחולקים לפי מרחבים (חיפה, איזור באר-שבע ואיזור נתב"ג).
מה זה אומר? בעצם מדובר בלהיות נהג לכל דבר, כשכלי הרכב שלך הוא קצת יותר מסובך וחשוב מהאוטו של אמא. אפשר להשתלב כנהג תובלה באזרחות, למי שמעוניין להמשיך לעסוק במקצוע. זה אולי לא מעניין במיוחד, והשעות מאוד גמישות במיוחד שמדובר במבצעים ופעולות, אבל שירות צבאי כנהג יכול להעביר לכם את הזמן בסבבה ולפנות לכם זמן לעיסוקים אחרים. אבל באופן רשמי, עיקר תפקיד נהג ההובלה הוא הובלת לוחמים וכן סוגי ציוד שונים כגון תחמושת, רק"מ (רכב קרב משוריין), מזון לכלל יחידות צה"ל הפרוסות ברחבי הארץ. כמו-כן, חלק מנהגי מרכז ההובלה מועסקים באופן צמוד ביחידות לוחמות בשטחי יהודה ושומרון בתור נהגי ספארי (רכב ממוגן ירי להובלת לוחמים) ומשתתפים במשימות בעלי אופי מבצעי.
הכשרה: קורס הנהיגה נמשך כ-9 שבועות ומקנה רישיון נהיגה לרכב מעל 15 טון. לאחר שנה מבצעים הנהגים קורס המקנה רישיון בדרגה 04 (גורר + תומך) ומאפשר לנהוג על רכב מסוג סמיטריילר. למתאימים קיימות מספר אפשרויות לקידום בהמשך: מש"ק תנועה והובלה, מש"ק מבצעים, מפקד בקורס נהיגה, מ"מ הובלה/הדרכה (לאחר קורס קצינים) לנהגים מצטיינים בסוף שרות החובה יוצע לחתום קבע ולמלא תפקידי נהיגה בעלי מורכבות ואחריות גבוהה (כמו הובלת טנקים).
איך מגיעים לזה? האיתור הוא קדם צבאי.
טירונות: 02
יציאות: בדרך כלל יומיות, תלוי מתי מסתיימת העבודה.
מה זה נותן באזרחות? ההכשרות והניסיון הנרכשים בתפקיד רלוונטיים גם לחיים האזרחיים, ופותחים צוהר לתעסוקה בתחום זה. כמו כן, אחת לחצי שנה מרכז ההובלה מקיים יריד תעסוקה לנהג משתחרר בשיתוף עם עשרות נציגים של חברות הובלה שונות.
בירורים: מדור הדרכה: 03-9725049
המממ... זה נשמע מעניין. אבל אולי אני אהיה מש"ק תנועה והובלה?