שבוז חיילים
חיפוש
חיפוש חיפוש חיפוש
מתגייסים חיילים משוחררים סטודנטים דרושים פורומים מגזין לימודים
שבוז ראשי   >>  חיילים מתגייסים   >>  מסלול ייעודי וישיר לקצונה בחיל הרפואה
דוא"ל
סיסמא
שכחת סיסמא? כניסה
הרשמה לאתר תאפשר לך
לכתוב בפורומים, לראות מי
מתגייס איתך ועוד!
המדריך למתגייס המדריך למתגייס
צו ראשון
הכנות למיונים
לפני הגיוס
רשימת ציוד
יום הגיוס
טירונות
כושר
מאמרים
מי מתגייס איתי מי מתגייס איתי
בחר/י את תאריך גיוסך


מסלול ייעודי וישיר לקצונה בחיל הרפואה

 כללי: מישהו צריך לבדוק את מכת השלשולים בבסיס, לדפוק חיסוני שפעת לכל הגדוד, לבצע בדיקות לתורני המטבח, לעשות ביקורות היגיינה, לטפל בחולים המדומים. זה החובש, כמובן. אבל מישהו גם צריך לפקד עליו, לא? זה קצין הרפואה.

תפקיד היחידה במלחמה: חיל הרפואה מעניק לכל חולי ופצועי צה"ל טיפול רפואי, בשגרה ובמלחמה. קצין ארגון רפואה (קא"ר) אחראי על כשירות וכוננות יחידת הרפואה – על התפקוד השוטף, הכשרת הסגל, וביצוע ביקורות מקצועיות.
תנאי קבלה ליחידה: פרופיל 72-97. קב"א 52-56 (קצונה). יש לעבור ראיון ומיון ראשוני בחיל הלוגיסטיקה, לעבור בהצלחה מבדקי קצונה, ולהתחייב לשנת שירות בקבע. המסלול פתוח גם לבנות.
במיונים תקבלו מידע על התפקיד, תמלאו שאלון אישי (תקציר קורות חייכם, תכונות חיוביות ושליליות וכו'), תעברו ראיון אישי, ותשתתפו בסימולציה קבוצתית, אשר תבחן את יכולת השתלבותכם בצוות: יכולת ההשפעה על אחרים, מנהיגות, עמידה בלחצים ועוד.
מבדקי הקצונה נועדו לבדוק את התאמתך בעזרת מבחנים פסיכוטכניים שונים (כמו העתקת תרשימים), מבחן 300 (שאלות שונות, שחלקן חוזרות על עצמן, ולכן הכי חשוב – לענות בעקביות), מילוי שאלון אישי (דומה לזה שבמיונים), ובסיום – ראיון קצר ומכריע עם פסיכולוג (אל תנסו לעבוד עליו, זה לא הולך). מי שיש לו קשרים יכול לברר את הציון שקיבל – 1-5 פסול קצונה, 6-12 פסול לתקופה מסויימת, 13-30 עובר (גם לקב"א יש חלק בשקלול).
טירונות: רובאי 03. נמשכת כחודשיים.
התנאים ללוחמים: טירונות זה לא פיקניק, אין מה לעשות, אבל בהמשך, בבה"ד 10, בסיס ההדרכה של חיל הרפואה, התנאים טובים למדי. בהמשך זה תלוי כמובן ביחידה אליה שובצת, אם כי אין חשש מהרעה בתנאים.
מסלול: לאחר הטירונות מתקיים קורס חובשים קרביים בבה"ד 10, שלאחריו מסופח החייל ליחידה מבצעית ומתמחה בתפקידו. לאחר מכן יחזור לבה"ד להכנה חילית לקצונה במשך חודש – הכנה בעיקר בפן הפיסי, אך גם בתכני חינוך, משמעת ועוד. קורס קציני היבשה בביה"ס לקצינים אורך 16 שבועות, וכולל תכנים פיקודיים וניהוליים, ובכלל זה אמצעי לחימה, כושר, ניווטים, תורות לחימה, שליטה בכוח אדם ועוד, כולל 3 מבחני בר-אור. לאחר הקורס יחזור הקצין לבה"ד 10 להשלמה חילית, בה ילמד את התכנים המקצועיים הרלוונטיים לתפקידו, ויזכה בדרגות הסג"מ. אורך המסלול – כ-15 חודשים.
כושר גופני נדרש: הטירונות היא של רובאי 03 (כמו שריון, לדוגמה), וגם קורס הקצינים לא קל, כך שלא מומלץ להגיע במצב גריאטרי. התפקיד דורש לעיתים תפקוד במצבי לחץ ואפילו תחת אש, ואף אחד לא רוצה ליפול במצב כזה עם שרירים תפוסים.
בסיסים: בה"ד 10 נמצא בצריפין, עד שיעבור לעיר הבה"דים בצומת הנגב (אי שם ב-2009). ביה"ס לקצינים (בה"ד 1) נמצא במצפה רמון.
יציאות: בהתחלה סופ"ש בשבועיים, אח"כ זה הופך לחמשושים כמעט קבועים, גם בגדודים (בהתאם לכוננויות).
מה אומרים על הקא"רים: תפקיד עם שליחות, עם בגרות, עם סופר-אחראיות. כי אחרי כל שגרת הבדיקות והביקורות, בסוף זה מגיע לחיי אדם. לא משהו שמשחקים בו.
בירורים:
מדור איתור ועתודה במפקדת קצין רפואה ראשי, ד.צ. 02148. טלפון: 03-7379521/2. פקס: 03-7376926.
קישורים:
קצונה ייעודית בחיל הרפואה באתר הרשמי של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה:
שתף    
כתבות נוספות
חיל איסוף קרבי – לוחם איסוף
חיל תותחנים
פלס"ר שריון
חיל השריון
חיל ההנדסה – יחידת האב"כ
הנדסה קרבית, חיל ההנדסה
12345
תגובה לכתבה  שלח לחבר  גרסת הדפסה 
שבוז הוא פורטל המיועד למתגייסים, חיילים וחיילים משוחררים. שבוז כולל מידע מעודכן ורלוונטי על צו ראשון. תפקידים, קורסים, מיונים, תאריכי גיוס, רשימת ציוד, טירונות, חיל השריון, חיל רגלים (חי"ר), חיל תותחנים, חיל הנדסה (הנדסה קרבית), חיל הים, חיל הרפואה, חיל האוויר, חיל החימוש, חיל שלישות, חיל החינוך, חיל המודיעין, מג"ב, גולני, אגוז, שלדג, סיירת מטכ"ל, 669, דובדבן, עוקץ, חובלים, קצין העיר, בית החייל, משכורת צבאית, חר"פ, גימלים, קצונה, הנחות לחיילים, עבודה מועדפת, פיקדון אישי, מענק שחרור, פסיכומטרי, בגרויות, כנס משתחררים ועוד.