תפקיד: טבח
קוד במנילה: 7603
פרופיל: 64 ומטה
שיבוץ: בבסיסי צה"ל השונים, פתוחים וסגורים
מה זה אומר? במקצוע לומדים החיילים את מרכיבי הבישול מהיסוד ודואגים להזנתם המסודרת של חיילי היחידה בה ישרתו. התפקיד כולל ביצוע עבודות מטבח הקשורות באחזקת ציוד המטבח ואחסון המזון.
אולי לא המקצוע הכי זוהר בצבא, אבל אחד המשתלמים ביותר מבחינת תנאים ויציאות. במסגרת התפקיד תשרתו במטבח הצה"לי המפורסם, תהיו אחראים על בישול האוכל עצמו, הכנת חדרי האוכל השונים, ועבודה מול התורנים שלכם. הטבחים הם בדרך כלל האנשים היותר מקומבנים בבסיס, כי כל אחד רוצה להיות מיודד אתם. קחו בחשבון אווירה לחוצה ולא קלה, אבל צ'ופרים לא קטנים.
הכשרה: שבועיים וחצי
טירונות: כלל צה"לית 02
יציאות: שבוע-שבוע, כלומר שבוע של שהיה בבסיס, שבוע של חופשה בבית וכן הלאה.
מה זה נותן באזרחות? תוכלו לבשל למשפחה אחלה ארוחות (מלוף, אבוקדו וביצים)