לקראת חגיגות המנגל המסורתיות ביום העצמאות, מעניקה " רשת אל גואצ'ו " כמה טיפים כדי שהמנגל יצא "מקצועי".
ישנן שתי שיטות לקיום חוויה מסורתית של יום כיף עם בשרים על האש, גריל בסגנון מזרחי וגריל בסגנון דרום אמריקאי.
גריל בסגנון המזרחי הוא הנפוץ מבין השניים , לרוב בגלל שאת המנגל ניתן להשיג בכל גודל רצוי בכל חנות. המנגל הרגיל מתאים לשימוש בגינה ובחצר ומופעל גם בשיטת הפחמים וגם בשיטת הגז. הגרילר הזה עובד בריכוז גבוה של חום המתאים לנתחי בשר קטנים, כמו שיפודים, כנפי עוף, חזה עוף חתוך דק או סטייקים חתוכים דק שעברו תהליך ריכוך, סטייק עין וצלעות כבש.
בשיטה הדרום-אמריקאית דרוש גרילר שאינו מתקן סטנדרטי ואותו ניתן להשיג אצל יצרן מיוחד, אך זה שווה בהחלט את המאמץ. הייחוד של המנגל הוא שבין הבסיס עליו מונח פחם לבין רשת הבשר, המרחק הינו של 15 ס"מ לפחות, ו- 4 הדפנות הצדדיים פתוחים, דבר המאפשר איוורור בין הפחם לבשר המתאים לצלייה איטית מאוד של נתחי בשר גדולים ועבים, שאין להם צורך בתהליך ריכוך. הצלייה האיטית היא שהופכת את הבשר לרך ועסיסי, כגון סטייק אנטריקוט עבה, סינטה, צלעות בקר עם עצמות ועוד.
במידה והחלטתם על בשר קפוא, יש להפשירו במקרר יום-יומיים לפני ההכנה. אם מדובר בבשר טרי או מצונן, יש לבדוק היטב את טריותו ולבחור בנתחי בשר שומניים מעט אשר יעניקו עסיסיות לבשר. מומלץ להשרות את הבשר יום קודם במרינדה ללא מלח, כאשר תוספת המלח תעשה בשלב הסופי של הצלייה.
מתכון מרינדה בסיסי:
1/3 כוס שמן זית
3 שיני שום
1 כפית קטנה של פלפל שחור גרוס
4 פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
½ ליטר יין אדום ייבש מזן משובח
· כמו כן, בהתאם לטעם האישי ניתן להוסיף עשבי תיבו לכמו רוזמרין, טימין, אורגנו וכו'.
בשעת הגשת הבשר ניתן להעשיר את הטעם בעזרת כמה רטבים ייחודיים.
רוטב צ'ימיצ'ורי
1 חבילה פטרוזיליה
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 פלפל אדום או גמבה קצוצה
1 פלפל ירוק (לא חריף) קצוץ
1 כוס חומץ
2 כוסות מים רותחים עם כוס שמן רגיל
1 כפית אורגנו יבש
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שום כתוש טרי
אופן ההכנה:
קוצצים דק את הפטרוזיליה ומערבבים עם שאר הירקות הקצוצים. מרתיחים את המים ושופכים על הירקות, מקררים את התערובת ומוסיפים את יתר התבלינים. המים הרותחים מאריכים את זמן השימוש ברוטב כשהוא מונח במקרר.