הכל התחיל בשיחת היכרות עם יואב, החבר החדש של אחותי במפגש פסגה משפחתי.
בין 8 הקערות, גדושות כל טוב, היה גם כבד – אחד המאכלים שאני יותר אוהבת. וכך התגלגלה לה שיחה שהתחילה על כבד – בתיאור מפורט על "כמה נורא לאכול את האיבר שמנקז לתוכו את כל הרעלים בגוף", והסתיימה בשורת מחץ משכנעת: "הרי לא היית אוכלת תפוח שרוסס כרגע ב- K300 גם אם היית שוטפת אותו שבע פעמים עם מים וסבון, נכון?!". צודק.
וכך התחיל המהפך בבית.
תמורת תוספת קטנה במחיר (ותוספת ניכרת לבריאות...), ניתן כיום לרכוש בכל סופר שמכבד את עצמו ירקות ופירות אורגניים אשר מגדליהם הורשו להשתמש בקבוצה מצומצמת של חומרי דישון והדברה בכמויות קטנות ומוגדרות מראש.
שימוש בחומרי הדברה ובהורמונים לבעלי חיים עלולים להסב נזקים שונים לאדם:
הרעלה מיידית (הנזק נגרם עד 7 ימים ממועד החשיפה)
פגיעה במערכת הרביה
פגיעה בהתפתחות העובר
פגיעה בתפקוד מערכות הגוף כגון: הלב וכלי הדם, הכבד, מערכת העיכול, כליות, מערכת החיסון, הרכב הדם ומערכת הנשימה
פגיעה במערכת העצבים
סרטן
ועוד...
איך נדע שמה שקנינו הוא אכן אורגני?
תוצרת אורגנית מפוקחת חייבת לשאת תו שמעיד שהיא נמצאת תחת פיקוח. עד כה היו מוכרים בארץ 2 תווים, "טוב השדה" של הארגון לחקלאות ביו-אורגנית וסמל הפיקוח של חברת אגריאור. היום מצטרף אליהם גם תו של חברת "סקאל ישראל".
העיקר הבריאות, אמרנו?!