מסקר שערכה רשת רולדין באמצעות מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה עולה כי, 73% מהציבור נוהגים לאכול אוזני המן במהלך החג.
34% נוהגים לאכול בין 3 – 1 אוזני המן במהלך החג, 21% נוהגים לאכול בין 9 – 4 אוזני המן ו - 18% נוהגים לאכול למעלה מ – 10 אוזני המן במהלך החג.
עוד עולה מהסקר כי שיעור אוכלי אוזני ההמן במהלך החג גבוה בקרב גברים לעומת נשים.
45% מעדיפים לקנות אוזני המן מוכנים לאכילה והיתר מעדיפים לאפות אוזני המן בכוחות עצמם.
רולדין, רשת הקונדיטוריות ובתי הקפה, מציגה את המאכל המסורתי של החג – לצד אוזני ההמן הקלאסיות משיקה רולדין אוזני המן עשויות מבצק פריך חמאה במגוון טעמים מפתים, נימוחים, מפנקים ועשירים וגם אוזני המן ללא סוכר עשויות מבצק פריך מאופיינות בפריכות וטעם נפלא.
על קולקציית אוזני ההמן של רולדין לחג פורים 2008:
אוזני המן במילוי תמרים ובננה וארומת הל - אוזני המן עשויות מבצק פריך חמאה, במילוי של תמרים עם ארומת הל ובננה.
אוזני המן מבצק פריך במילוי אגוזים ותפוזים - אוזני המן עשויות מבצק פריך חמאה במילוי תערובת אגוזים עשירה בשילוב של ליקר גרנד מרינייה (ליקר תפוזים משובח).
רוני גוטליב, דיאטנית קלינית B.Sc בחברת "הדס" למוצרים טבעיים פורשת בפניכם 10 עובדות שלא ידעתם על אוזני המן.
השכילו, תאכלו והנו מהטעם ובעיקר תקפידו על אכילה במידה:
1.מקור אוזן ההמן הוא ביהדות אשכנז העתיקה. המאכל נקרא באידיש "מן טאש".
מאן- פרג, טאש- כיס כלומר כיס פרג. במהלך השנים הוסבה המילה מאן להמן, וטאש לאוזן ובכך הפך שמו של המאכל הלאומי של החג- לאוזן המן.
2.בדרך כלל הבצק של אוזן ההמן הינו בצק פריך, אולם לעיתים משתמשים בבצק שמרים ופריך ביחד, בשילוב מיוחד וטעים הנקרא בצק פרסבורגר.
3.באוזן המן אחת יש כ 150 קק"ל.
4.כ 80% מהקלוריות באוזן המן הינן מהבצק, שעשוי ממרגרינה או חמאה. שאר הקלוריות 20% מהקלוריות הן מהמילוי.
5.פרג, המילוי הקלאסי לאוזן ההמן הוא מילוי העשיר בסיבים תזונתיים, זרחן, אשלגן וסידן. המילוי של הפרג באוזן ההמן הוא כ- 35 קק"ל.
6.אוזני המן ללא סוכר אמנם מופחתים בסוכר, אך לא מנועים ממנו לגמרי. הסוכר הקיים בהן מגיע מהבצק, שהוא פחמימה המתפרקת לסוכר בדם. בנוסף באוזני המן כאלו מוסיפים שומנים כדי לשפר את הטעם.
7.אכילת אוזן המן אחת- עד שתיים מדי יום במהלך החג במסגרת תקציב קלורי מומלץ, לא תפגע בדיאטה.
8.במה תוכלו להחליף אוזן המן אחת? אוזן המן = 150 קק"ל = כריך מלחם קל בממרח שוקולד = כוס שוקו גדולה על בסיס חלב= 3 פירות העונה = 6 כוסות פופקורן = מיני פסק זמן (או וופל אחר) = מעדן חלב מוס = פרוסת עוגה יבשה.
9.תמרים, המילוי השני הכי נפוץ לאוזן המן הינם עשירים בסידן, אשלגן ומגנזיום. באוזן אחת יש כ - 60 קק"ל ממרח התמרים.
10.ניתן להכין אזני המן בעצמכם: ולשלב קמח מלא, במקום בלבן, סוכר חום, במקום הלבן, ומלית של תפוחי עץ. אוזן המן כזאת אמנם לא תכיל פחות קלוריות, אולם תוסיף לטעם גם רכיבים בעלי תועלת תזונתית.