לבנון עדיין לא נרגעה מאירועי הדמים שפרצו במדינה לפני חמישה שבועות, במהלכם נהרגו 81 בני-אדם לפחות. קרבות הרחוב התלקחו לאחר שהממשלה החליטה, באופן תקדימי, לפתוח בחקירה נגד חיזבאללה בנוגע לשתי פרשיות ביטחוניות חמורות. נסראללה ראה בכך חציית קו אדום, ובחר להגיב באלימות. אחר-כך לא התבייש לטעון כי מדובר בהגנה עצמית.בתום חמישה ימי קרבות בין חיזבאללה לתומכי ממשלתו של פואד סניורה, החליטה הממשלה לחזור בה מפתיחת החקירה. חלף שבוע נוסף, וחיזבאללה גרף את הפירות הפוליטיים של המערכה: ממשלת לבנון התפטרה, כפי שדרש, והורכבה ממשלה חדשה בת 30 שרים - מהם 11 שיעים.
השאלה הגדולה היא עד כמה תשפיע דרכו האלימה של חיזבאללה על הבחירות לפרלמנט במאי 2009, שבהן חותרים הארגון ובעלי בריתו לניצחון ראשון. אם אכן יעמוד בראש הגוש הגדול ביותר, עשוי חיזבאללה לשנות את חוק הבחירות לטובת העדה השיעית, שהייתה מקופחת עד היום, באופן שיחזק מאוד את אחיזתו הפוליטית.
אבל שכנותיה של לבנון כבר בונות, כנראה, על סבב אלימות נוסף. כמה צעירים מבחריין, בעלי חוש הומור מושחז במיוחד, החליטו לקרב את הנשק אל העם. הם נטלו מספר רובים וכלי נשק אחרים והעניקו להם מגע צפונבוני עם חותמת של מעצבי-על כדוגמת גוצ'י, דולצ'ה וגבאנה ולואי ויטון.
אומרים על הלבנונים כי מרוב שהם מאוהבים במותגים, מדי שנה הם מחליפים את הב-מ-וו. היוזמה הבחריינית, שאת תוצאותיה אפשר לראות כאן בתמונות, נועדה ללעוג לתכונתם להתהדר במוצר נחשב. מי יודע, במדינה שבה כל חפץ הוא סמל סטטוס, אולי רובה ורסאצ'ה בעל כת ורודה הוא הנשק הסודי להכרעה בשדה הקרב.
בלי כיסוי
תוניס פועלת במרץ להסרת כיסויי הראש של נשות המדינה: "החיג'אב הוא ביטוי לקיצוניות"
הזינוק הדרמטי בתופעת לבישת כיסוי ראש (חיג'אב) בקרב הנשים בעולם המוסלמי אינו מקיף את כולן. בתוניס, למשל, נחשב כיסוי הראש לסמל דתי מוקצה. כל-כך מוקצה, שהמדינה היא זו המובילה את הקמפיין נגד לבישתו. צו שפרסם באחרונה המשרד לענייני אישה ומשפחה אוסר על נשים לעטות חיג'אב בין כותלי המשרד ושלוחותיו. ההוראה אף קובעת כי כיסוי הראש הוא "ביטוי לקיצוניות ואינו קשור לדתנו הישרה". בצו מתבקש כל עובד בדרג ניהולי למנוע מנשות המשרד ללבוש כיסוי ראש.
המאבק נגד החיג'אב בתוניס אינו מוגבל רק למשרד לענייני אישה ומשפחה. מוסדות ציבור רבים, וכמובן חברות פרטיות, אוסרים על נשים לכסות את ראשיהן, מאחר שהדבר מהווה לדידם ביטוי לנחשלות. אחד ממובילי הקמפיין הוא השר לענייני דת לשעבר, אבו בכר אחזורי, שאמר כי מדובר בפריט לבוש "בולט וזר". במדינות אחרות, כמו מצרים, סעודיה וכווית, יכולים החילונים רק לחלום על מערכה ציבורית למיגור החיג'אב. שם גורמת כל מילת ביקורת נגד כיסוי הראש לפרשה סוערת המקימה עליהם את זעם הדתיים.
מקורו של המאמץ התוניסאי להוציא לחיג'אב שם רע הוא בעלייתה של התנועה האיסלאמית בראשית שנות ה-80. בשנת 1982 פרסם משרד התרבות את צו 108 הידוע, שאסר על לבישת כיסוי ראש במוסדות ציבור. אחר-כך התפשט האיסור גם לחלק ממשרדי ממשלה וחברות פרטיות, במיוחד כאלה המשרתות תיירים. המשרד לענייני אישה ומשפחה, שעדיין לא היה קיים בשעה שפורסם הצו, מצטרף כעת לגל הגובר.
אלא שגם בסוגיה הזו יש קווים אדומים. ב-2006 ביטל בית-משפט בתוניס החלטה של הנהלת בית-ספר, שסילקה מורה בגלל שלבשה כיסוי ראש. הוא קבע כי העונש מנוגד לחוקה ומהווה פתח להתנהגות שרירותית של המדינה.