מלש"בית חובבת טיסנים נמצאת במיונים הסופיים למקצוע. בחיל האוויר שוקלים לקצר בחצי שנה את שירותן של מפעילות כטב"מים, מדריכות סימולטורים ופקחיות טיסה. לוחמות הנ"מ ימשיכו לשרת שלוש שנים
מועמדת לגיוס עשויה לשרת בקרוב כמטיסת הכטב"מים הראשונה בחיל האוויר. בימים אלו נמצאת המלש"בית בשלבים הסופיים של המיונים לתפקיד המבוקש, ובמידה שתצלח את המבדקים - תהפוך לאישה הראשונה בצה"ל המטיסה כלי טיס בלתי מאויש.
כיום, ממלאים גברים בלבד את תפקיד מטיסי הכטב"מים, האחראים על המראת הכלי לאוויר ועל הנחתתו, כל זאת באמצעות מוט היגוי (ג'ויסטיק). "לרוב, בנות לא מתעניינות בהטסת טיסנים, וזה נחשב תחביב גברי", סיפר רע"ן איתור וקליטה בחיל האוויר, סא"ל יוסי תשובה. "תפקיד המטיס מעולם לא היה סגור בפני נשים, אך עד כה פשוט לא אותרה מלש"בית מתאימה, וגם לא הייתה כזו שביקשה באופן מיוחד להתמיין לתפקיד".
אולם המלש"בית ר', שמאז ילדותה חובבת טיסנים ועוסקת להנאתה בהטסתם, פנתה מיוזמתה לזרוע האוויר וביקשה לשרת כמטיסת כטב"מים. לאחר שנתוניה נמצאו מתאימים לדרישות הסף, החלו שלבי המיונים, שיושלמו בסוף החודש, ובסופם עשויה לקבוע ר' תקדים נוסף בהשתלבות הנשים בצה"ל בכלל ובחיל האוויר בפרט. כלל התפקידים בחיל הכחול פתוחים בשנים האחרונות בפני בנות, למעט לחימה ביחידות 669 ושלדג.
בתוך כך, עשוי להתקצר משך שירותן של חלק מהחיילות החתומות לשלוש שנים. בחיל האוויר ובאגף משאבי האנוש שוקלים לקצר לשנתיים וחצי את שירותן של מדריכות סימולטורים, פקחיות טיסה, מפעילות לוחמה אלקטרונית, קצינות בקרה ומפעילות כטב"מים. הנשים שאינן נכללות ביוזמה החדשה הן לוחמת מערך הנ"מ, שיוסיפו לשרת במשך שלוש שנים.
"במהלך שלבי האיתור והמיון, הבנות מפגינות מוטיבציה אדירה לשרת במקצועות האלו, גם אם הם מצריכים חתימה על הסכמה להאריך את שירות החובה", ציין סא"ל תשובה. "הבעיה מתחילה כאשר הבנות רואות את חברותיהן משתחררות, ובמקביל חוות שחיקה מסוימת בתפקיד. לכן החלטנו לנסות לבוא לקראתן כמה שניתן".