החסות והבצלים הוצאו מחדרי האוכל מחשש לחרקים שאינם מתנקים בשטיפה. פיילוט חדש ינסה להשיבם לתפריט הצה"לי: הירקות יגודלו בחממות סגורות, בפיקוח הרבנות הצבאית. מאז הוחזר הכרוב לפני כחצי שנה, סופקו 650 טונות ממנו לבסיסים
החסה והבצל הירוק עשויים לחזור בקרוב למטבחים הצבאיים, אחרי שנים בהן נעדרו באופן גורף מחדרי האוכל. בשבועות האחרונים מובילים ברבנות הצבאית, באמצעות חברת "יבולי שלמה", פיילוט חדש לגידול הירקות המוקצים בחממות סגורות.
במסגרת התהליך, שיימשך עד למועד הקטיף, יבחנו נציגי הרבנות הצבאית את הירקות באופן מדוקדק, ויבדקו האם יש בהם חרקים ותולעים שאינם מתנקים בעת השטיפה. הימצאות חרקים בין הירקות הופכת אותם לרכיב לא כשר, ולמען הסר ספק הוצאו החסה והבצל הירוק מהתפריט הצה"לי. "המטרה הבלעדית שלנו היא לגוון את המזון שמגיע לבסיסים, בתנאי שיעמוד בהלכות הכשרות", ציין רמ"ד בסיסי מזון ברבנות הצבאית, רס"ן הרב אליעזר רייכמן.
החסות והבצלים הצבאיים יגודלו תוך שימוש מצומצם בחומרי הדברה ותחת פיקוח הדוק של נציגי הרבנות, בדומה לתנאי הגידול של הכרוב, שמסופק לבסיסים באופן שוטף מתחילת חודש פברואר, לאחר שגם הוא לא עמד בעבר בתקנות. "גידולים כאלו הם עניין חדש יחסית בעבורנו, ואנו נמצאים כעת בעיצומה של תקופת לימוד", סיפר עופר שלמה, מבעלי "יבולי שלמה". "רק לאחר הקטיף נוכל לדעת בוודאות אם עמדנו באתגר והצלחנו לגדל ירקות נטולי חרקים".
תוצאות הפיילוט יתקבלו בעוד כחודש וחצי, ובמידה שתירשם הצלחה - יבחן משרד הביטחון את העלות הכרוכה בשיטת הגידול המיוחדת של הבצל הירוק והחסה, ויחליט האם המהלך משתלם כלכלית.
על-פי רוב, ניתן למצוא חרקים שונים בין עלי החסה העגולה והבצל הירוק, דוגמת הטריפס השחור והאקרית האדומה. בביקורו של רס"ן הרב רייכמן בחממות בשבוע שעבר, כבר התגלו מספר שתילים שבהם זוהו חרקים מסוגים אלו. "נצטרך למצוא פתרון הולם לבעיה הזו", קבע.
החל מחודש פברואר האחרון סופקו לבסיסי צה"ל כ-650 טונות של כרוב לבן ואדום. הכרובים שבו לבסיסים לאחר שהוחלט על גידולם בתנאי חממה מיוחדים, תחת פיקוח של צוות בוחני כשרות מטעם הרבנות הצבאית, שהוכשרו כמדריכי הדברה ביולוגית.