שלוש היחידות ששלחו את מספר המשתתפים הכי גדול לתגלית זכו גם בפרסים בשווי כולל של 75 אלף שקל. כמעט כל החיילים המתאימים הדריכו צעירים מהתפוצות
יחידת ההאזנות של חיל המודיעין, יחידת הכלבנים עוקץ וסיירת יהל"ם של חיל ההנדסה הקרבית - אלו היחידות ששיגרו את מספר החיילים הגדול ביותר להדריך צעירים מהתפוצות במסגרת פרויקט תגלית. שלוש היחידות היו הראשונות לזכות בפרס תגלית ליחידות מצטיינות לשנת 2008, שלצד הכבוד גילם בחובו גם פרסים כספיים בהיקף כולל של 75 אלף שקל.בעוקץ, ביהל"ם וביחידת ההאזנות מינו חייל המרכז את הבקשות להצטרף לתוכנית, והנושא מצוי לרוב בסמכויותיה של קצינת החינוך. על-פי מסמך של ארגון תגלית בישראל, בלטו יחידות אלו במיצוי מרבי של כוח האדם ביחידה. המשמעות: כמעט 100 אחוז מכלל החיילים שהתאימו להשתתפות בפרויקט - אכן יצאו להדריך בתגלית. בעוקץ וביהל"ם, אגב, בלט במיוחד חלקם של חיילים שאינם משרתים בתפקידים קרביים.
פרס תגלית, מפעל שנוסד השנה על שמו של אנדי ברונפמן ז"ל, מיועד לתמרץ את יחידות צה"ל לחזק את שיתוף הפעולה עם מינהלת תגלית בארץ, המרכזת את פעילות הפרויקט. "השתתפות חיילי צה"ל בתוכנית, שהיקפה הוא הגדול ביותר בעולם היהודי, שדרגה אותה באופן בלתי ניתן לתיאור", טענה מנהלת מחלקת המפגשים בתגלית, אופירה בינו. "הענקת הפרס ליחידות המצטיינות בפרויקט היא רק דרך אחת להודות להן". לדברי בינו, בקיץ הנוכחי לבדו נטלו חלק בתגלית כ-6,500 חיילים.
הפרס הייחודי הוענק ליחידות בגין עמידה במספר קריטריונים, בהם מעורבות מפקד היחידה, השתתפותם בפרויקט של כלל חיילי היחידה המתאימים ואירוח הקבוצות היהודיות בבסיסים. מדד נוסף שנלקח בחשבון במסגרת ההליך לבחירת הזוכות הוא מיון החיילים הנבחרים והכנתם לקראת תגלית. ביחידת ההאזנות, למשל, גיבשו מערכת מיון שלמה המורכבת מביצוע מבחני בקיאות בשפה האנגלית ומבדיקת הכישורים החברתיים של החיילים.