במטה הכללי הוחלט לשנות את הטופס הוותיק המשמש לתיעוד משפט. נשפטים יוכלו להציג יותר עדים וקציני השיפוט יידרשו לנמק החלטתם בהרחבה
טופס התלונה והדיון (טופס 630), המלווה את מפקדי צה"ל וחייליו מימיו הראשונים של הצבא, עתיד להשתנות באופן משמעותי.
הטופס הוותיק משמש את קציני השיפוט לרישום ולתיעוד גירסאות הצדדים במהלך משפט צבאי, ומהווה למעשה פרוטוקול עליו מתבסס קצין השיפוט בעת קבלת ההכרעה. במסגרת השינוי, יוכל החייל הנאשם לציין עדים רבים יותר לזכותו וכן יינתן מקום נרחב יותר לעדותו של כל אחד. כמו כן, יידרשו קציני השיפוט לפרט בטופס את הסעיפים בגינם נשפט החייל, לצד הרחבת נימוקיהם לפסק הדין.
לדברי גורמים המעורים בנושא, הטופס החדש צפוי להיטיב עם החיילים הנשפטים ולהגן על זכויותיהם. התצורה החדשה של המסמך גובשה באגף כוח האדם, ביוזמת חיל השלישות ובשיתוף הפרקליטות הצבאית. הטופס המעודכן עתיד להיכנס לשימוש במהלך 2009, כחלק מהמהפכה הצפויה בתחום הדין המשמעתי, שאושרה באחרונה על-ידי הרמטכ"ל.
כעת מתרכזים בחיל השלישות בהיבט האנושי של הטמעת הטופס, ומנהלים עבודת מטה שנועדה לסייע לקציני השיפוט להסתגל לתבנית החדשה של המסמך.
אחת הסיבות שהובילו לגיבוש הרפורמה, הנה החלטת בג"ץ מלפני כארבע שנים, לבטל את משפטו של חייל מאחר שלא זכה להליך הוגן. בג"ץ בחן את החלטתו של סגן מפקד אוגדת איו"ש, אל"ם יוסי אדירי, שדן את החייל יוסי פלינט ל-28 ימי מחבוש, לאחר שנמצא כי זה סירב לפנות את המאחז שלהבת בשומרון ואף קרא לחיילים נוספים לסרב פקודה.
"טופס התלונה והדיון במתכונתו הנוכחית, ששימש בתיק זה, אין בו די לעריכת דין משמעתי ככל משפטו וחוקתו, בוודאי במקרים שבהם עתיד אדם להיכלא", נכתב בפסק הדין. "לשם המחשה, אין בטופס אלא שורה וחצי לפרטי העדים והעדויות של התביעה, כשתי שורות לדברי הנאשם ושתי שורות נוספות לדברי עדי הסניגוריה או לתוכן המסמכים שהוצגו. בטופס אין כלל מקום להנמקת הפסק, אלא לזיכוי או לחיוב בלבד".