החיילות יהיו אמונות על ארגון פעילויות בנושאי דת, במקביל למילוי תפקידן בשגרה. המטרה: להעלות את תחום היהדות לסדר היום היחידתי. המתאימות יעברו הכשרה בבה"ד 11
יוזמה חדשה בחיל הרבנות הצבאית עתידה ליצור תקדים: לראשונה ירוכז הטיפול בנושאי דת בידי חיילות. ברבנות הצבאית שוקדים בימים אלו על איתורן של חיילות שישמשו רכזות יהדות בבסיסים השונים. הבנות, שרובן משרתות כיום בתפקידים מגוונים בצה"ל, עתידות לעבור השתלמות ייעודית קצרה בבסיס ההדרכה של חיל השלישות (בה"ד 11). עם סיום ההכשרה, ישובו לובשות המדים לתפקידן המקורי וישמשו בנוסף נאמנות יהדות ביחידות בהן הן משרתות.
ההכשרה, שתימשך יומיים, תהיה פתוחה בפני כלל החיילות - דתיות וחילוניות. "החיילות יוכפפו לרבנים היחידתיים והן יהיו אמונות על ארגון ימי עיון ביחידה והפצת חומרים על פרשות השבוע ועל חגי ישראל, על מנת להעלות לסדר היום נושאים הקשורים לדת", סיפרה יוזמת הפרויקט ברבנות הצבאית, סרן עופרה גוטמן.
סרן גוטמן עצמה רשמה באחרונה הישג לא קטן, כאשר הפכה לקצינה הראשונה המשרתת בחיל הרבנות הצבאית זה כ-40 שנה. גוטמן חזרה לפני מספר חודשים לשירות בצה"ל, על מנת לשמש אחראית על הטיפול בפניות של חיילות ונשות קבע.
סרן גוטמן החלה את שירותה הצבאי בתפקיד סמב"צית בחטיבה הצפונית של אוגדת עזה והשתחררה בשנת 3002, לאחר שסיימה את תפקידה בתור קצינת מבצעים בחטמ"ר מנשה באוגדת איו"ש. מאז שחרורה, השלימה גוטמן תואר ראשון בעבודה סוציאלית קהילתית, ואף עבדה כעובדת סוציאלית בלשכת הרווחה של עיריית לוד במשך שנה וחצי.
על אף ההיעדרות הממושכת של נציגות נשית ברבנות הצבאית, מספרים ותיקי החיל כי עוד בשנות ה-60 נכללה בסגל הרבנות קצינה, שפעלה במחנה 80 והייתה אמונה על הסיוע לבנות הדתיות ששירתו בגרעיני הנח"ל.
בימים אלו ממשיכה סרן גוטמן במאמצים להכרת התחום ולהעלאת המודעות בקרב החיילות לאופן המענה החדש. לפני מספר שבועות נשלחו איגרות לכלל הבנות הדתיות המשרתות במסלולי "אלומה", וכעת היא עורכת סיורים בבסיסים רבים על מנת להכיר את הצרכים שעולים מן השטח. "אני מבטיחה שאעשה כל שביכולתי כדי להיות נגישה לכל פנייה", סיכמה סרן גוטמן.