 צילום: רות נעמה פז
|
הלוחם: בן 21 מקצרין, מ"מ בפלוגת המסלול בגדוד צבר של חטיבת גבעתי.
הגזרה: מחסום חווארה, החטיבה המרחבית שומרון.
הפעילות: נער פלסטיני בן 17 הגיע למחסום הבידוק חווארה כשברשותו תיק. המאבחן הביטחוני שאייש את המעבר זיהה בכליו של הנער חפצים חשודים, וסג"ם זוליכה, ששימש מפקד המחסום, הכריז על נוהל מטען במקום. בחיפוש בתיקו של הפלסטיני נמצאו מטען צינור ושלושה בקבוקי תבערה. החיילים פינו את האזור, והחבלנים שהוזעקו למקום נטרלו את המטען.
מפיו של לוחם: "המ"צ ששהה במחסום בדק את תיקו של הנער, ומצא שם משהו שנראה כמו טיל. הוא דרך את הנשק ואז הבנתי שהוא זיהה מטען. הכרזתי נוהל מטען במחסום ופיניתי את האזור. הזמנתי חבלנים שלקחו את המטען ופוצצו אותו. סך הכל היה אירוע מוצלח וכל הגורמים הגיעו מהר למדי ועבדו מצוין. למרות שזאת הפעם הראשונה שהמחלקה שלי מתמודדת עם מצב אמת, הם עשו זאת על הצד הטוב ביותר".
דבר המפקד: "יובל הוא קצין מקצועי בעל יכולת למידה גבוהה", סיפר מפקד הפלוגה, סרן מתן בן-חיים. "למחזור מארס 08' של פלוגת צבר אין 'לא יכול' באוצר המילים. הקושי הוא האתגר והאמונה היא המניע לניצחון. המוטו של הפלוגה הוא 'להאמין, להוביל ולנצח'".