צילום: יהונתן בן-דוד
|
באגף התקשוב צופים עלייה ברצון להאריך את שירות הקבע, בעקבות המשבר הכלכלי העולמי וגל הפיטורים במשק הישראלי. "מעבר לביטחון הכלכלי שקיים בשירות, יש אצלנו אתגרים משמעותיים יותר מאלה המוצעים באזרחות", הבהירו באגף
באגף התקשוב החלו בהיערכות לקראת עלייה במספר אנשי התוכנה שיבקשו להישאר בשירות קבע. הגידול מיוחס להשפעות המשבר הכלכלי ולגלי הפיטורים בחברות השונות במשק הישראלי.
"כשהנסד"ק עולה אנחנו רואים נטייה גדולה יותר מצד אנשי הקבע להשתחרר ולהשתלב בשוק האזרחי. עכשיו, כששערי הבורסות בירידה, אני מניח שנראה עלייה ברצון להישאר בשירות", הסביר מפקד בית-הספר למקצועות המחשוב (בסמ"ח) של אגף התקשוב, סא"ל יובל שילה. "אני גם לא פוסל את האפשרות שאפילו נראה חבר'ה שמבקשים לחזור אל שורות הצבא. מעבר לביטחון הכלכלי שקיים בשירות הקבע, יש אצלנו גם אתגרים משמעותיים יותר מאלה המוצעים באזרחות".
באגף התקשוב סיפרו כי הבעיה העיקרית כיום היא בעיקר לשכנע את הקצינים הזוטרים לחתום על תקופת קבע שנייה. לדברי הגורמים באגף, רבים מהחיילים מחוזרים על-ידי גורמים בשוק האזרחי עוד בטרם שחרורם, ובוחרים במשכורות הגבוהות על פני האתגר המבצעי. "צה"ל לא מתחרה עם הגופים העסקיים בתחום המשכורות, אלא מציע אתגר, פתח לתרומה למדינה ושירות בארגון מתקדם וצעיר, המאפשר לכל חייל פיתוח אישי", הדגיש סא"ל שילה.
כדי לעודד חיילים להאריך את שירותם הצבאי, מוצעת לאנשי המערך הטכנולוגי תוכנית שירות מיוחדת הכוללת מענקים כספיים, כלי רכב אישיים ולימודים אקדמיים. "בניגוד לחייל בשירות חובה רגיל, אנחנו מאפשרים לכל תוכניתן ללמוד לתואר תוך כדי שירות החובה", הבהיר סא"ל שילה.
במקביל, שוקדים בבסמ"ח על צמצום הנשר בקרב החניכים. היום עומד שיעור הנושרים מהמסלולים השונים על שמונה עד עשרה אחוזים, לאחר שבשנים קודמות הוא נאמד בין 20 ל-30 אחוז. "בשנה וחצי האחרונות שינינו את המיונים ואת מודל החניכה שלנו", ציין סא"ל שילה. "כעת סגל ההדרכה בקורסים השונים מורכב מהבוגרים הטובים ביותר, שנשארו בבסמ"ח ועברו תהליך הכשרה פיקודי".