צילום: איתי כהן
|
המחקר נערך בקרב מלש"בים שהתגייסו לצבא בשנה האחרונה. מעל למחצית מהמתגייסים דיווחו כי הם רוצים לשרת ביחידות קרביות. ראש אכ"א, האלוף אבי זמיר: חלה ירידה מדאיגה במחויבות החברתית לגיוס
כ-80 אחוז מבני הנוער שהתגייסו בשנה האחרונה לצבא דיווחו כי הם גאים להצטרף לשורות צה"ל - כך עולה ממחקר שערך באחרונה אגף כוח האדם. הנתון המעודד נחשף השבוע על-ידי ראש אכ"א, האלוף אבי זמיר, במהלך כנס "ישראל לצעירים 2008".
מהמחקר שבוצע באגף כוח האדם עולה כי 63 אחוז מכלל המתגייסים הצהירו על כוונתם להתקדם לתפקיד פיקודי, כאשר למעלה ממחצית מהמשתתפים במחקר הביעו עניין לשרת כקצינים. בנוסף, 52 אחוז מהמתגייסים לשורות הצבא בשנה האחרונה הביעו את רצונם לשרת במסגרת יחידה קרבית או התנדבותית, לצד עלייה במספר המלש"בים התופסים את השירות הקרבי כאפיק תורם יותר.
עם זאת, ציין האלוף זמיר כי חלה ירידה מדאיגה במחויבות החברתית לגיוס, ובמספר בני הנוער הרואים בשירות הצבאי "כרטיס כניסה" לחברה הישראלית. לדבריו, בשנת 2008 הגביר צה"ל את המאבק בתופעת ההשתמטות, וכתוצאה מכך הוכפל מספר המשתמטים שנעצרו ונכלאו בגין סירובם לשרת בצה"ל, בהשוואה לאשתקד.
ממצאי המחקר מעידים גם כי לצד העובדה ש-70 אחוז מהמתגייסים מביעים סלידה מתופעת ההשתמטות ושוללים אותה, חלה עלייה בשיעור בני הנוער הסבורים כי החברה מגלה סובלנות כלפי השתמטות משירות צבאי. "בכוונתנו להמשיך ולהיאבק בתופעת ההשתמטות במטרה להבטיח שכלל בני הנוער המסוגלים לכך ימלאו את חובתם למדינה בשורות צה"ל", הבטיח האלוף זמיר בפני באי הכנס.
"יש להיאבק בהשתמטות - זוהי תופעה המערערת את הבסיס השוויוני וההדדיות בחברה הישראלית", הוסיף שר הביטחון, אהוד ברק, שנאם באירוע. "יש להרחיב את השירות כך שגם אלה שעל-פי החוק לא מחויבים בגיוס, יעשו זאת - שהאוכלוסייה החרדית תשרת בצה"ל ואף שהאוכלוסייה הערבית תתרום לחברה, גם אם בתחילה מדובר בשירות בקהילה המקומית".