"מדובר במשימה חשובה ביותר", קבעו ברבנות הצבאית. "עכשיו עלינו להפיק את הלקחים ולהפנימם במהרה", אמר ל"במחנה" הנספח הצבאי בהודו, אל"ם יוסי תורג'מן, ושיבח את שיתוף הפעולה עם ההודים: "הם עשו מעל ומעבר"
משלחת בת 30 איש המורכבת מאנשי הרבנות הצבאית, משרתי מילואים מיחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף, נציגי זק"א ומשרד החוץ, יצאה בתחילת השבוע שעבר להודו במטוס בואינג של חיל האוויר, יחד עם צוותי המחלקה לזיהוי פלילי של משטרת ישראל. המשלחת הישראלית יצאה אל מומבאי במטרה להחזיר לישראל את גופות הישראלים שנהרגו במתקפת הטרור.
המשלחת יצאה ביום ראשון, עם קבלת ההחלטה במשרד החוץ בתיאום עם צה"ל. "אני נרגש לקראת המסע וחש כי מדובר במשימה חשובה ביותר", סיפר ל"במחנה" לפני הטיסה ראש ענף הזיהוי והקבורה ברבנות הצבאית, סא"ל הרב גבי אלמשעלי. "זוהי אחת מחובותיה של מדינת ישראל כלפי אזרחיה הנמצאים מחוץ לגבולותיה ואנחנו מתכוונים לממש אחריות זו".
לדברי סא"ל הרב אלמשעלי, המשלחת של משרד החוץ יצאה במטרה לקלוט את הגופות וליטול את האחריות עליהן. במסגרת ההיערכות לתהליך הזיהוי, הוענקה לצוותי מז"פ גישה למאגרי המידע של צה"ל מתוך כוונה לייעל את ההליכים.
המשלחת נחתה בהודו בשעה שש בבוקר, ורב פיקוד העורף, רס"ן יהושע (שוקי) לביא, יצא לחדר המתים כדי להכין את הגופות לקבורה בהתאם לחוקי ההלכה היהודית. "בזמן שטיפלתי בגופות, אספתי את טבעת הנישואין של רבקה, את טבעת האירוסין ואת השרשרת שלה, והבאתי אותן להוריה במהלך הטיסה בחזרה לארץ", סיפר רס"ן לביא, "זה היה החלק הקשה באמת".
בודדים מחברי המשלחת ביקרו בבית חב"ד - בניגוד לתכנון המקורי - ואספו דגימות די-אן-איי וחפצים אישיים. במשלחת סיפרו כי הם לקחו גם את ספרי התורה שנותרו במבנה ואת הכספת של בית חב"ד. "הייתה התרגשות גדולה למראה ספרי התורה", ציין הנספח הצבאי בהודו, אל"ם יוסי תורג'מן, שהתלווה לבני המשלחת.
"מצאו שלושה ספרי תורה במקום: בראשון היה קרע של כדור בדיוק בפסוק 'אחרי מות שני בני אהרון' בפרשת 'אחרי מות קדושים', לספר השני לא קרה כלום, ובשלישי היה סימן חריכה של כדור באות ש' במילה 'קדוש', אבל הוא לא נקרע, רק נשרף, כאילו שהדף עצר את הכדור", הוסיף רס"ן לביא.
לאחר מכן התכנסו חברי המשלחת בבית-הכנסת "כנסת אליהו" במומבאי והשתתפו בטקס שארגנה הקהילה היהודית בעיר. בטקס נכחו גם הוריה של רבקה הולצברג ז"ל, הרב שמעון ויהודית רוזנברג, בנה משה, ושגריר ישראל בהודו, מרק סופר. "היה זה טקס מרגש במיוחד", העיד אל"ם תורג'מן, שנכח גם הוא באירוע.
הנספח הצבאי התייחס גם לשיתוף הפעולה עם ההודים וכינה אותו "טוב מאוד". "הם הלכו לקראתנו בכל מה שביקשנו ועשו מעל ומעבר. אנחנו צריכים להודות להם על הגמישות שהפגינו", הדגיש אל"ם תורג'מן.
המשלחת יצאה לדרכה בחזרה לישראל לפנות ערב, לאחר שהות של 12 שעות במומבאי. בתחילה תכננו חלק מחברי המשלחת להישאר בהודו על מנת לברר מה עלה בגורל הישראלים בהודו שהיה חשש לחייהם, אולם ממש לפני ההמראה הצליחו הרשויות ליצור קשר עם המטיילים והמשלחת חזרה ארצה בהרכב מלא.
"המשימה הראשונה שלנו הייתה להביא את הארונות, אבל חשבנו גם לסייע בחיפושים אחר הנעדרים", הסביר רס"ן לביא, "כשהתברר שכל הנעדרים נמצאו הוחלט שכולם יחזרו לארץ".
"החלטנו כי אין צורך להשאיר אנשים מאחור, מאחר שאין עוד נעדרים והמשימה שלנו הושלמה. עכשיו עלינו לשבת, להפיק את הלקחים ולהפנימם במהרה", הוסיף אל"ם תורג'מן.
עוד בטרם נחת המטוס בנמל התעופה "בן-גוריון", סודרו במקום שש במות שחורות עליהן הוצבו הארונות שהגיעו מהודו. הארונות עצמם נישאו אחד-אחד מגוף המטוס על-ידי צוערים מיחידות צבאיות שונות. עם הגעת המשלחת השתררה דממה בקהל שהמתין במקום, שהורכב בעיקר מקרובי משפחה של ההרוגים, מרבנים בולטים בקהילה הדתית ומנציגי כוחות הביטחון. בטקס נכחו גם השרים אלי ישי ויעקב אדרי, ששימש נציג הממשלה. בניגוד חד לאווירה המתוחה ולקור האימים ששרר במקום, חילק אחד הנוכחים סופגניות חמות ליתר האבלים שהגיעו להיפרד מהגופות.