צילום: רויטרס
|
ועדת חקירה מיוחדת שהקימה ממשלת חמאס עוסקת בימים אלו באיתור עדויות ש"מפלילות" לובשי מדים בפשעי מלחמה. במרכז המידע למודיעין ולטרור של המל"מ סיפרו כי כעת פרוסים במחוזות השונים ברצועת עזה כ-160 משפטנים וחוקרים הפועלים לתיעוד "הפשעים"
לא רק צה"ל עסוק בימים אלו בהפקת לקחים ממבצע "עופרת יצוקה" - גם בצדו השני של הגבול הוקמה ועדת חקירה. על-פי מרכז המידע למודיעין ולטרור של המרכז למורשת המודיעין (מל"מ), עיקר עיסוקה של ועדת החקירה של חמאס הוא חיפוש אחר ראיות לפשעי מלחמה במטרה להשתמש בהן בתביעות בין-לאומיות אפשריות שיוגשו נגד קציני צה"ל.
מהמידע שפרסם המל"מ עולה כי הפעילות ה"תיעודית" הזו מנוהלת על-ידי ממשלת חמאס מתוך כוונה לאתר תחמושת הסברתית נגד ישראל ולהציגה כמי שפוגעת באזרחים תוך התעלמות מהדין הבין-לאומי.
בפרסומים צוין עוד כי צוותי המחקר, המונים כ-160 חברים, מורכבים ממשפטנים ומחוקרים הפרוסים במחוזות השונים ברצועה לשם "תיעוד הפשעים של ישראל", כפי שסיפר יו"ר ועדת החקירה לתקשורת הפלסטינית בחודש שעבר.
"אין לפעילות ה'תיעודית' של חמאס שום ערך ממשי", נכתב במאמר מטעם המל"מ, "ממצאי החקירה לא יהוו מסד של נתונים אובייקטיביים, אלא מדובר בפעילות מניפולטיבית-תעמולתית מובהקת שנועדה לנגח את ישראל".
בתוך כך, במאמר אחר סקר המל"מ את השימוש שעשה חמאס באוכלוסייה אזרחית במהלך המבצע. מעדויות עשרות פעילי טרור שנעצרו בעזה, רובם משתייכים לחמאס ומקצתם לארגוני טרור אחרים, עולה כי חמאס השתלט על הסיוע ההומניטרי שנשלח לרצועה ומנע חלוקתו לתושבי הרצועה.
לדברי העצורים, השתמש חמאס בציוד ההומניטרי כאמצעי לתגמל פעילים ולגייס אנשים חדשים לשורותיו, וכי פלסטינים שהסכימו להצטרף לארגון קיבלו תלושים לאספקת מוצרי מזון ונהנו מהטבות נוספות.