מאת: איציק לוין, sport therapist. מאמן אישי, מתמחה בשיקום ובפציעות, מטפל בעיסוי מוסמך.
כדי לספק את כמות הקלוריות הנוספות הדרושות לבניה מוגברת של שריר והתאוששות מהירה לאימון הבא, מומלץ לבצע את הדברים הבאים: א. לאכול מנות גדולות יותר בארוחות העיקריות תוך שמירה על הרכבן התזונתי הנכון.
ב. להוסיף ארוחות ביניים, כגון: יוגורטים, משקאות חלב, פירות, פירות יבשים, חטיפי גרנולה. הזמנים המתאימים לכך הם במיוחד הזמנים שלפני האימון בערך בשעתיים.
זה נועד כדי לא להגיע לאימון עם מאגרי אנרגיה מדוללים, מזונות עם ערך גלוקומי נמוך כמו פסטה, בננה, תפח אדמה.
תפקיד המים בגוף:
כל ההליכים המתרחשים בגוף מתבצעים בנוכחות מים לכן מחסור במים בגוף יפריע לתהליכים התלויים בכמויות גדולות של מים, כגון: הפרשות פסולת, העברת חומרים ממקום למקום בגוף, שמירה על ויסות הטמפרטורה בגוף.
מצב של איבוד נוזלים הגבוה מהכנסת נוזלים לגוף הוא מצב של התייבשות, אובדן של 20% מנוזלי הגוף עלול לגרום למוות, אך כבר בירידה של 4% תגרום להפרעה בתפקוד המנטאלי והגופני וירידה ב- 30% מיכולתו הפיזיולוגית של הספורטאי.
כדי להבטיח מאזן חיובי של נוזלים בזמן אימונים יש להקפיד על שתייה, אין לסמוך על תחושת הצמא כיון שתחושה זו אינה רגישה מספיק למאזן הנוזלים בגוף, יש להקפיד על רצף שתייה מרובה, במצבים של סכנת התייבשות רצוי לבדוק צבע שתן.
המלצות כלליות לשתיה בזמן אימונים הם משקה טעים שיעודד שתייה, הימנעות ממשקאות מוגזים, רצוי משקה צונן, לא מומלץ משקאות שמכילים ריכוז גבוה של סוכר מכיוון שהם נספגים לאט יותר.
כתבה נוספת בסדרה:
הנחיות לפעילות גופנית לקראת יום סיירת