שבוז חיילים
חיפוש
חיפוש חיפוש חיפוש
מתגייסים חיילים משוחררים סטודנטים דרושים פורומים מגזין לימודים
שבוז ראשי   >>  חיילים מתגייסים   >>   מיונים לחיל חינוך
דוא"ל
סיסמא
שכחת סיסמא? כניסה
הרשמה לאתר תאפשר לך
לכתוב בפורומים, לראות מי
מתגייס איתך ועוד!
המדריך למתגייס המדריך למתגייס
צו ראשון
הכנות למיונים
לפני הגיוס
רשימת ציוד
יום הגיוס
טירונות
כושר
מאמרים
מי מתגייס איתי מי מתגייס איתי
בחר/י את תאריך גיוסך


מיונים לחיל חינוך
חיל החינוך
מאת:  אירמה  
זה היה יום קצת ארוך. באתי לבה"ד חיל החינוך והנוער קצת באיחור
(טיפ למתמיינים הבאים: תבררו טוב טוב איפה אתם יורדים כי עד שמצאתי את הבסיס לקח לי המון זמן )נכנסתי לאיפה שכיוונו אותי. נתנו לי מדבקה עם השם ואת מספר הצוות שזה מה שליווה אותי למשך כול היום.
מספר הצוות הוא בערך עד 10 אנשים כדי שזה יהיה פחות מביך שאנשים יפתחו אחד לשני.
החיילים שבאים ובוחנים אותכם מאוד חמודים ומנסים לעזור ודואגים שאתם מרגישים תמיד בסדר ושנוח לכם.


אני קצת אפרט על כול חלק וחלק ביום המיונים של חיל החינוך:
1.הכרות -   כפי שזה נשמע כול צוות נכנס לכיתה שלו וכול אחד מציג את עצמו 2-3 דקות בשביל לשבור קצת את הקרח שקיים בין אנשי הצוות וגם שהאנשים שבוחנים אותכם ידעו קצת פרטים עליכם, חלק נחמד וכייפי שנועד בסך הכול לשבור את הקרח.
טיפ: תתנדבו להתחיל ראשונים ובדרך תראו נוכחות ותיראו איך לאט לאט האי נוחות עוברת.

2. מבחן ידע כללי - המבחן לא קשה, בסך הכול רוצים לדעת מה הרמת הידע של כול אחד מהמתמיינים. לא להיחלץ קחו את הזמן יש להם 30 דקות בערך למלא ולהקדיש לכול חלק במבחן את הזמן שלו. יש במבחן חלק של לסמן יוצא דופן, להשלים משפטים, ידע כללי, התאמת אישיות לתיאור ומפה אילמת שזה נותנים לכם כמה ערים בארץ ואתם צריכים לשים אותם במקום הנכון במפה.
טיפ: לא משנה איזה שאלה אתם באיזה חלק ואתם לא יודעים את התשובה, תנחשו זה תמיד טוב.

3. בניית מוסד חינוכי - זו משימה קבוצתית. נותנים לקבוצה 20 דקות לתכנן מוסד חינוכי מכל הבחינות: למי המוסד מיועד, מטרות של המוסד, מה הוא יכלול- וגם באופן חיצוני, אתן צריכות לצייר תכנון שלו.
חשוב מאוד להביע דעה, לדבר, להשתתף, לא לעמוד בצד ולתת לאחרות לעשות את זה בשבילך.
לא לשכוח, בסוף המשימה הזאת הקבוצה תצטרך להחליט על נציגה שתציג את המוסד שתכננתם  לבוחנים. להתנדב, ביום הזה אין מקום לביישנות.
אחרי שהנציגה תציג את המוסד שלכם. לפעמיים יש מקרים שאחר כך הבוחנים שואלים את הנציגה שאלות על גבי התכנון אבל אצלי במיונים זה לא קרה יכול להיות שהם הסתכלו עלינו וראו כיצד מתנהלת העבודת צוות.
טיפ: אל תתביישו, תגידו מה שנראה לכם תביעו דעה ועמדה חשוב שתראו נוכחות ביום הזה.

4.זמן הרצאה אישית -  על הלוח שבחדר אחד מהחיילים שבוחן אותכם רושם על הלוח 10 נושאים פחות או יותר וכול אחד צריך לתת הרצאה של 6 דקות על הנושא שהוא בוחר ( הערה: לא יהיה אותו נושא פעמיים). הזמן הרצאה אישית נועד בשביל לראות איך אתם מול קהל, נוכחות, התבטאות החלק הזה נועד בשביל שתראו את עצמכם. כול ההרצאה צריכה להיות בסך הכול 6 דקות: 3 דקות הנושא ו3 דקות פעילות. הסדר לא חייב להיות כפי שרשמתי אפשר קודם פעילות ואחר כך לדבר על הנושא, תזרמו ותראו שזה יבוא לכם טבעי.
תשאלו שאלות, תעשו סימולציות עם הצוות תרגישו בנוח תחשבו שהם מעבירים הרצאה ואיך הייתם רוצים שהיא תועבר. יש בנות שעשו שמש וכול אחד זרק מילה שעולה לו בראש שהוא שומע את נושא ההרצאה, יש בנות שעשו משחקים כדי להמחיש את הנקודה של ההרצאה ועוד ועוד תהיו יצירתיים זה עובד וזה רק יוסיף לכם לרושם.
טיפ: תבחרו נושא שאתם מתחברים אליו ויודעים שיש לכם מה להגיד אליו די שלא תתקעו באמצע ההרצאה, אבל במידה ולא נשאר לכם ברירה וקיבלתם נושא שאתם לא אוהבים תנסו לקחת את זה כאתגר ותנסו להוציא את הטוב שבכם.

5. שיחה עם האחראית על המיונים - בחלק הזה הוא בשביל שהמתמיינים יכלו לשאול שאלות ויענו להם על השאלות לגבי התפקידים השונים בחיל החינוך. האחראית תדבר על כול תפקיד שאליו אתם מתמיינים במיונים האלה.
טיפ: אל תתביישו לשאול שאלות, כי זאת ההזדמנות לשאול שאלות לגבי תפקיד שאתם רוצים, זמן הקורס, תכנים וכו'.
אחריי החלק הזה תהיה הפסקת צהריים ויתנו לכם שאלון אישי ותצטרכו למלא אותו: פרטים  שלכם, ישאלו אתכן שאלות טכניות בעיקר, ובודקים כמה אתם רוצות לשרת בחיל חינוך. שם גם אתם מדרגות את התפקידים שאתם רוצים מתוך האשכול, וזה אחריי שקיבלתם קצת רק על כול אחד ואחד מהתפקידים שאליו אתם מתמיינים במיונים של חיל החינוך.

6. סימולציות -  בחלק הזה אתם בלי הצוות רק אתם והבוחנים. בחלק הזה נותנים לכם כול מיני סיטואציות שקיימות וירצו לראות איתם אתם מתמודדים איתם.
למשל לי הביאו איזה שהוא רקע בפתק על הכיסא שישבתי והייתי צריכה לדבר עם אבא שאני מתנדבת לחנך את הבן שלו ולהשלים לו חומר מהלימודים כשהוא מבריז, ואחד מהבוחנים הוא כביכול האבא ואני צריכה לנהל דוח שיח עם האבא לגבי הבן שלו. יש כמה רגעים שישאלו אותכם שאלות מתקילות אבל אפשר לצאת מזה בלי בעיה.
טיפ: תהיו אתם, תתנו מעצמכם ותהיו אמיתיים זה יעזור לכם באמת להיכנס לדמות.

7.ראיון אישי (הסוף) - הראיון אישי לא מפחיד בכלל, הוא עם אותם בוחנים שהיו איתכם כל היום, שזה עוזר לך יותר להיפתח כי הם ראו אותך במשך כול היום
ידברו איתכם על השאלון האישי , על הרצונות שלכם, ושוב- לא בוחנים אתכם, פשוט שומעים מה יש לכם להגיד, זה הזמן, אם הרגשתן שלא מיציתם את עצמכם או שלא אמרתם עדיין את המילה האחרונה, לדבר ולהשפיע.
טיפ: לאנשים שיודעים כבר מה הם רוצים לעשות ולאיזה תפקיד ספציפי הם רוצים להגיע תזכרו את זה בכול רגע שיש לכם הזדמנות שהבוחנים יראו עד כמה זה חשוב לכם התפקיד הזה. אבל מצד שני אל תהיו נעולים על תפקיד אחד תבואו בראש פתוח כי גם על זה הם מסתכלים, אפשר להגיד שאתם מאוד רוצים להיות בחיל החינוך אבל אם תהיה אפשרות אז אתם מאוד תרצו את התפקיד- מעריכים אנשים מוטיבציה להצליח בכול תפקיד ולא רק בתפקיד מסויים ותבואו בגישה אופטימית ושמחה.
 
כמה דברים לסיום:
* אם במהלך המיונים יהיו חיילים בבסיס שהם באיזה שהוא קורס שאתם רוצים ( כמו שלי היה) תפנו אליהם ותשאלו שאלות איך הקורס, אי התנאים כול מה שתרצו תשאלו הם יענו על זה בשמחה.
* והדבר הכי חשוב תבואו עם מצב רוח :-)
  
שתף    
כתבות נוספות
גיבוש לעוקץ/לוט"ר
מיונים לסיירת מטכ"ל
מיונים לחיל השפות הלועזיות
טיפים לגיבוש חובלים
טיפים למיונים ליסמ"ג
חוויות מגדנ"ע חובלים
1234567
תגובה לכתבה  שלח לחבר  גרסת הדפסה 
שבוז הוא פורטל המיועד למתגייסים, חיילים וחיילים משוחררים. שבוז כולל מידע מעודכן ורלוונטי על צו ראשון. תפקידים, קורסים, מיונים, תאריכי גיוס, רשימת ציוד, טירונות, חיל השריון, חיל רגלים (חי"ר), חיל תותחנים, חיל הנדסה (הנדסה קרבית), חיל הים, חיל הרפואה, חיל האוויר, חיל החימוש, חיל שלישות, חיל החינוך, חיל המודיעין, מג"ב, גולני, אגוז, שלדג, סיירת מטכ"ל, 669, דובדבן, עוקץ, חובלים, קצין העיר, בית החייל, משכורת צבאית, חר"פ, גימלים, קצונה, הנחות לחיילים, עבודה מועדפת, פיקדון אישי, מענק שחרור, פסיכומטרי, בגרויות, כנס משתחררים ועוד.