מתכון לשתי מנות
זמן הכנה: כשעה וחצי
חומרים:
2 גביעי יוגורט טרה (ביו), או 2 גביעי שמנת חמוצה טרה
10 קוביות ג'לי שרדונה (ראו המשך)
5 תותים חתוכים לרבעים
פקק תמצית ווניל
כפית סוכר חום
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את היוגורט, תמצית הווניל והסוכר
יוצקים את התערובת לשתי כוסות זכוכית, מניחים מעל היוגורט את רבעי התותים (10 יח' למנה)
מניחים מעל התותים את קוביות השרדונה ומגישים.
אופן הכנת קוביות השרדונה:
חומרים:
חצי כוס יין שרדונה
חצי שקית אבקת ג'לטין (1/2 7 גר' סה"כ)
שליש כוס מים
אופן ההכנה:
ממיסים את הג'לטין במים, מערבבים היטב ומניחים למשך כרבע שעה.
מחממים את נוזל הג'לטין על להבה נמוכה עד שהנוזל הופך לדליל (ללא גושים)- אין להרתיח את הנוזל.
מקררים קלות ומוסיפים את הנוזל לשרדונה, מערבבים היטב, מעבירים לתבנית קוביות קרח, ומצננים ל- 45 דקות.
חוצים כל "קוביית ג'לטין" לשניים ומוסיפים למתכון.
המלצת השף:
להשרות את התותים עם מעט סוכר וקלבדוס.
במקום התותים אפשר להשתמש בתאנים טריות.