דאגו לתעודת שיחרור נוצצת
|
עולם האזרחות שלאחר הצבא שונה לחלוטין ממה שחוויתם לפני ובמהלך תקופת ה-"צ" שלכם.
פתאום לא מספיק להתלונן על זה שאין כסף, אלא צריך ממש לקום ולעשות אותו. פתאום אי אפשר לזרוק "אני סוגר שבת" על כל בר מצווה של הבן דוד מדרגה שלישית שלך. פתאום אף אחד לא אומר לך מה לעשות, ותאמינו או לא, זה לא תמיד דבר טוב.
אז איך תכינו את עצמכם לאזרחות? כמו תמיד, אנחנו כאן בשבילכם.
את סדנת האזרחות שלכם תתחילו לא לפני שאתם עומדים 4 חודשים לפני קו הסיום. לפני התאריך הנקוב זו תהיה פשוט חוצפה לשמה, ומערכת "שבוז" לא תהיה אחראית על התגובות שיגיעו מצד המ.א (מחזור אחרון) שמסביבכם.
Yeh baby, yeh!
הדבר הראשון שכדאי שתעשו יהיה לתרגל קצת את האנגלית שלכם. בין אם לפסיכומטרי, לטיול שאחרי הצבא או בשביל לעשות קצת מובינג בלוס אנג'לס, אנגלית היא מצרך הכרחי לאזרחות.
תסחבו מהאחים הקטנים שלכם ספרים באנגלית שאמורים להכין אותם לבגרות ותתחילו לדקלם לעצמכם. החבר'ה מסביב אולי יחשבו שאתם רואים אנשים מתים שמרחפים במוצב מימי המנדט הבריטי, אבל עוד נראה מי יצחק אחרון על המטוס לניו יורק!!
פגישת מחזור
הדבר השני יהיה להתחיל להשקיע בכל הקשרים שזנחתם בזמן הצבא. כל הפעמים שהחלטתם לא לצאת לפאב עם החבר'ה מהתיכון בגלל שאתם נורא עייפים, עוד יתנקמו בכם אחרי השחרור.
אולי עכשיו זה נראה כאילו החבר'ה מהצבא יצעדו איתכם באש ובמים, אבל תהיו מציאותיים: אין יותר מדי סיכויים שתשמרו על קשר עם יותר מאחד-שניים מהם (אם אתם ג'ובניקים).
אז תרימו טלפון לחבורה הישנה שלכם מהתיכון, תתעדכנו, תחליפו חוויות מהצבא ותשקמו את הקבוצה. זה יהיה מאוד שימושי חודשיים אחרי השחרור כשתשבו בבית וכל החברים מהבסיס הצעירים מכם יסגרו שבת.
לט מיי פילפל גו
עוד דבר שכדאי להשקיע בו הוא תעודת שחרור זוהרת. לאף מקום תעסוקה לא יהיה אכפת מזה, אמנם, אבל יהיה נחמד לשלוף תעודת שחרור עם אינסוף תכונות נפלאות ונהדרות, בה תוכלו להשוויץ מול החברים.
זה גם לא קשה כל כך: רק תזכרו לפנות למפקד שלכם עם הטופס מהשלישות, ותשבו לו על הראש כך שימלא את כל הסעיפים שאתם רוצים, או שתספרו לסמח"ט את כל מה שאתם יודעים עליו ועל הפקידה של הרס"ר.