ארכיון: שי סקיף
|
"מנות הקומבינה" יכילו בשר, ירקות, פחמימות וסלטים, ויסופקו לחיילים התופסים קו בגזרת עזה. המאכלים יוכנו במטבחי היחידות על-פי מתכוני הפיקוד. ועוד חידוש קולינרי: ארוחות "על האש" על מדשאות מפקדת פיקוד הדרום מדי יום שלישי
בפיקוד הדרום החליטו לספק לחיילים את הגרסה הצבאית של "מנות הקומבינה" המוכרות מרשתות המזון המהיר: ארוחות חמות המתאימות לארבעה אנשים, יסופקו החל מהחודש לחיילים התופסים קו בגזרת עזה. היוזמה החדשה גובשה במטרה לספק לחיילים ארוחות מגוונות ועשירות יותר, תוך הבטחת חיסכון כספי משמעותי ליחידות השונות.
כל ארוחה קבוצתית כוללת מנת בשר או עוף, מנת פחמימות וירקות מבושלים, אליהן נוספים סלטים מוכנים, רטבים ופירות. על הכנת הארוחות אמונים המטבחים היחידתיים, המכינים את המאכלים על-פי מתכוני הפיקוד, והרס"פים ביחידות אחראים על הובלתן לשטח. "החיילים מביעים שביעות רצון גבוהה והתלהבות רבה מהשינוי, בעיקר מכמות האוכל הרבה, שיוצרת תחושת שובע לאורך זמן", סיפר רמ"ד המזון הפיקודי, רנ"ג מירון סלומון. "לרוב, הלוחמים מתקבצים סביב המנה ואוכלים בצוותא, וכך נוצרת תחושה משפחתית יותר".
בפיקוד הדרום ציינו כי החיסכון הניכר מתאפשר בשל העובדה כי המנות מבושלות במטבחי הפיקוד ולא מסופקות ליחידות על-ידי חברת הסעדה חיצונית.
בחודש שחלף מאז החל יישום היוזמה, כבר הצליח הפיקוד לחסוך אלפי שקלים, ובפד"ם אף צופים כי המהלך יביא לצמצום עלויות בסך של עשרות אלפי שקלים במהלך השנה הקרובה. "התהליך עצמו יעיל הרבה יותר והחיסכון הכלכלי ניכר כבר בשלב זה", ציין רנ"ג סלומון.
בתוך כך, גובשה באחרונה בפיקוד הדרום יוזמה טעימה נוספת: חיילי מפקדת הפיקוד החלו לערוך ארוחה בשרית בסגנון "על האש" מדי יום שלישי, על מדשאת המפקדה. "חורה לי מאוד שחיילים קונים אוכל בחוץ ומבזבזים כל-כך הרבה כסף", אמר רנ"ג סלומון. "היוזמה נועדה לשבור את שגרת היום-יום של החיילים וכך אכן קרה. עד כה, התגובות היו מצוינות, והחיילים אפילו נוהגים להגיע חצי שעה לפני שעת הארוחה ולהמתין בציפייה".